סלט טאבולה
יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון הסודי והמהיר שלה לסלט טאבולה עם שידרוג של פתיתי כרובית
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

צילום: יונית צוקרמן
המרכיבים ל 4:
- 1 צרור פטרוזיליה גדול
- 1 צרור כוסברה גדול
- 1/2 צרור שמיר
- 5-6 עלים של נענע
- 3 ענפים של סלרי
- 150 גרם חמוציות
- 150 גרם אגוזי פקאן
- 1/2 חבילה פתיתי כרובית "סנפרוסט"
- 1/2 כוס גרעינים שחורים קלופים
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון סחוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
לשידרוג:
- 1 כוס גרגרי רימון
הוראות הכנה:
-
01.
משרים כשעה את כל זרי הירק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר) בקערת מים עם כף מלח.
-
02.
מבשלים בסיר כרבע שעה את פתיתי הכרובית. בסיום, מסננים ונותנים לכל מי הבישול לטפטף במשך כמה דקות.בנתיים, קוצצים את עלי הירק, מעבירים לקערה ומוסיפים את הפקאנים והחמוציות.
-
03.
מוסיפים לקערה את פתיתי הכרובית המסוננים.
-
04.
מתבלים עם 2 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח פלפל. ניתן להשדרג ולהוסיף גרגרי רימון.מומלץ לחכות לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים