סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה | השף הלבן

סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה

סלט צבעוני, מתקתק ומפנק, שיתאים לאירוח חגיגי בסוכה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 1 חב' (כ-240 גרם ברוטו) ארוגולה, שטופה ומיובשת
  • 1 חב' (250 גרם נטו) גרגירי רימון
  • 1/2 חב' (125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
  • 10 גבעולי עירית, שטופים וגזורים דק במספריים
  • 1-2 תפוחי עץ מזן גראני סמית' (ירוקים-חמצמצים)
  • לרוטב:
  • 2 כפות חרדל חלק משובח
  • 6-7 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל טהור
  • 4 כפות מים מינרליים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • לסלט:
  • 1 חב' (כ- 240 גרם ברוטו) חסה מסולסלת, שטופה ומיובשת

הוראות הכנה:

  • 01.

    חסה רעננה, ארוגולה – שמוסיפה טעם מיוחד, רימונים ותפוחים, על מתיקותם וחמצמצותם, גבינת פטה – ואת הכל עוטף רוטב וינגרט חרדל דבש נהדר. אפשר להכין את הרוטב מבעוד יום ולאחסן במקרר עד להגשה.

  • 02.

    שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומשקשקים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל, דבש או שמן זית.

  • 03.

    בקערת הגשה גדולה ויפה מערבבים עלי חסה וארוגולה (מוודאים שכל העלים יפים).

  • 04.

    מפזרים מעל גרגירי רימון, קוביות גבינת פטה ועירית קצוצה/גזורה דק.

  • 05.

    ברגע האחרון (משום שהתפוחים משחירים) לפני ההגשה מגלענים תפוח או שניים, חוצים, פורסים דק מאוד וחוצים שוב. מוסיפים לקערה.

  • 06.

    מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)