סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה
סלט צבעוני, מתקתק ומפנק, שיתאים לאירוח חגיגי בסוכה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1 חב' (כ-240 גרם ברוטו) ארוגולה, שטופה ומיובשת
- 1 חב' (250 גרם נטו) גרגירי רימון
- 1/2 חב' (125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
- 10 גבעולי עירית, שטופים וגזורים דק במספריים
- 1-2 תפוחי עץ מזן גראני סמית' (ירוקים-חמצמצים)
- לרוטב:
- 2 כפות חרדל חלק משובח
- 6-7 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן
- 2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל טהור
- 4 כפות מים מינרליים
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- לסלט:
- 1 חב' (כ- 240 גרם ברוטו) חסה מסולסלת, שטופה ומיובשת
הוראות הכנה:
-
01.
חסה רעננה, ארוגולה – שמוסיפה טעם מיוחד, רימונים ותפוחים, על מתיקותם וחמצמצותם, גבינת פטה – ואת הכל עוטף רוטב וינגרט חרדל דבש נהדר. אפשר להכין את הרוטב מבעוד יום ולאחסן במקרר עד להגשה.
-
02.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומשקשקים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל, דבש או שמן זית.
-
03.
בקערת הגשה גדולה ויפה מערבבים עלי חסה וארוגולה (מוודאים שכל העלים יפים).
-
04.
מפזרים מעל גרגירי רימון, קוביות גבינת פטה ועירית קצוצה/גזורה דק.
-
05.
ברגע האחרון (משום שהתפוחים משחירים) לפני ההגשה מגלענים תפוח או שניים, חוצים, פורסים דק מאוד וחוצים שוב. מוסיפים לקערה.
-
06.
מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים