סלט חלומי לא רגיל | השף הלבן

סלט חלומי לא רגיל

שבועות הוא הזדמנות מצוינת ליצירתיות שתפתיע האורחים: סלט החלומי שלנו משלב טעמים ומרקמים מיוחדים עם גריסי פנינה, גבינת חלומי, פירות, שומר, עשבים ורוטב מתקתק

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חלומי לא רגיל השף הלבן
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי "פיראוס" פרוסה לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ (או טופו "תנובה ALTERNTIVE" לגרסה טבעונית)
  • 5 כפות שמן זית לצליית החלומי
  • 2 כוסות (350 גרם לאחר בישול) גריסי פנינה מבושלים ומסוננים על פי הוראות היצרן
  • 1 תפוז קטן קלוף פרוס דק וחתוך לרבעים
  • 1 שומר פרוס דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 אגס חצוי מגולען ופרוס דק
לרוטב:
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סילאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1/2 כוס פירות יער קפואים "סנפרוסט"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב מלבד פירות היער בצנצנת בעלת מכסה מתברג ומשקשקים לרוטב אחיד. מוסיפים את פירות היער ומניחים עד לשימוש.

  • 02.

    מחממים מחבת פסים (או נון סטיק רגילה) משומנת וצולים את פרוסות החלומי משני הצדדים דקה שתיים, עד השחמה.

  • 03.

    שמים את מרכיבי הסלט מלבד החלומי בקערה רחבה, יוצקים רוטב ומערבבים בעדינות. מניחים את פרוסות החלומי הצלויות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)