סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית
סלט קליל ועשיר בטעמים, מושלם כמנה עיקרית או כתוספת לצדה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ליטל ארזי
המרכיבים למנות:
- 340 גרם חומוס "סנפרוסט" מבושל לפי הוראות יצרן
- 6 עגבניות מיובשות "אוליביה" חתוכות קטן
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף זעתר יבש
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- מלח
- 100 גרם עלי תרד טורקי
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- גרידה מ-1/2 לימון
- 2 חלמונים של ביצה קשה
מצרכים ליוגורט עירית:
- 200 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 50 גרם יוגורט תנובה
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת היוגורט עירית: מערבבים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר ידני.
-
02.
להכנת התרד: מחממים מחבת לחום גבוה, מוסיפים 2 כפות שמן זית וחצי מכמות התרד ומערבבים. מוציאים מהמחבת למסננת וחוזרים על התהליך שוב עם מחצית הכמות השנייה. מצננים מעט. קוצצים גס.
-
03.
מערבבים בקערה את החומוס, עגבניות, תרד, עירית, שמן-זית, זעתר, מלח ופלפל.
-
04.
להרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה את היוגורט, מעל מניחים את הסלט ומקשטים בפרמז'ן מגורד וגרידת לימון. מפוררים את החלמונים ביד, ומפזרים מעל.
הכנת? כאן מדרגים