סלט רוקפור למביני עניין | השף הלבן

סלט רוקפור למביני עניין

סלט רוקפור שיהפוך כל סועד בשולחן – למבין עניין! שילוב קלאסי בין פירות מקורמלים, אגוזי מלך קלויים, עלים רעננים, גבינת רוקפור ופטה עם טאץ' של רוטב בלסמי

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט רוקפור למביני עניין
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מים
  • 3 אגסים או אפרסקים או אפרסמונים - חתוכים לרבעים
  • 2 חסות סלנובה או לאליק או לב חסת קיסר מופרדת לעלים
  • 1 בצל סגול קטן קלוף פרוס לרצועות דקות
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים
  • 1/2 חבילה פחות כף (100 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
  • 100 גרם גבינת רוקפור COLLECTION מפוררת
לרוטב:
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה מתברג ומשקשקים.

  • 02.

    שמים במחבת סוכר חום ומים ומביאים לרתיחה. מצרפים את רבעי הפירות ומבשלים 3 דקות מכל צד עד שהפירות מתרככים מעט ועטופים בזיגוג קרמלי.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מניחים את החסה והבצל הסגול בצלחת עמוקה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מצרפים את הפירות המקורמלים, מפזרים אגוזים, רוקפור ופטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)