סלט רוקפור למביני עניין
סלט רוקפור שיהפוך כל סועד בשולחן – למבין עניין! שילוב קלאסי בין פירות מקורמלים, אגוזי מלך קלויים, עלים רעננים, גבינת רוקפור ופטה עם טאץ' של רוטב בלסמי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות מים
- 3 אגסים או אפרסקים או אפרסמונים - חתוכים לרבעים
- 2 חסות סלנובה או לאליק או לב חסת קיסר מופרדת לעלים
- 1 בצל סגול קטן קלוף פרוס לרצועות דקות
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים
- 1/2 חבילה פחות כף (100 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
- 100 גרם גבינת רוקפור COLLECTION מפוררת
לרוטב:
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית דבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום כתושה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה מתברג ומשקשקים.
-
02.
שמים במחבת סוכר חום ומים ומביאים לרתיחה. מצרפים את רבעי הפירות ומבשלים 3 דקות מכל צד עד שהפירות מתרככים מעט ועטופים בזיגוג קרמלי.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את החסה והבצל הסגול בצלחת עמוקה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מצרפים את הפירות המקורמלים, מפזרים אגוזים, רוקפור ופטה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים