סלט בורגול, שעועית אדומה וגבינה צפתית
סלט עשיר ונהדר בטעם רענן, שיש בו כל מה שצריך כדי לשבוע: דגנים, קטניות, גבינה ועשבי תיבול. מתאים להגשה כמנת פתיחה או כמנה עיקרית בארוחה קלה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
- ½ כוס (100 גרם) בורגול גס
- 1 כוס שעועית אדומה סנפרוסט מבושלת לפי ההוראות על גבי האריזה
- קליפה מגוררת מחצי לימון גדול
- 3 כפות עלי ריחן קצוצים
- 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 3 כפות עלי נענע קצוצים
- ¼ כוס גבעולי עירית קצוצים
- 100 גרם גבינה צפתית (אפשר מעודנת) "פיראוס", מפוררת לחתיכות גסות
לרוטב:
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום קטנה כתושה
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
שופכים את הבורגול למסננת ושוטפים היטב. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים ½ כוס (125 מ"ל) מים, מכסים ושורים למשך חצי שעה עד שעה, עד שכל המים נספגים וגרגרי הבורגול מתרככים. מאווררים את גרגרי הבורגול במזלג, ומוסיפים להם שעועית, קליפת לימון ועשבי תיבול.
-
02.
טורפים יחד את המצרכים לרוטב, ויוצקים על הסלט. מערבבים בזהירות, טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את הגבינה הצפתית ומערבבים שוב. מגישים מיד, או מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים