סלט בורגול וירקות קלויים | השף הלבן

סלט בורגול וירקות קלויים

סלט שאפשר להכין בכיף מראש – ויש האומרים שהוא אפילו טעים יותר למחרת, במיוחד אם מוסיפים את עשבי התיבול רק בשלב ההגשה.

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט בורגול וירקות קלויים

המרכיבים ל8:

  • 2 כוסות בורגול גס
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות פרחי כרובית קטנים
  • 20 עגבניות שרי בצבעים שונים
  • 2 פלפלים חתוכים לרצועות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • צרור קטן של תימין
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
  • ½ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
  • ½ כוס עגבניות שרי מיובשות
  • 200 גרם קוביות גבינה בולגרית 5% או 16% שומן “פיראוס”
  • 3-2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 לימון קצוץ לקוביות עם הקליפה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • עלים קצוצים מ־ 5 גבעולי נענע
  • עלים מ־ 3 גבעולי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.

  • 02.

    יוצקים על הבורגול את המים הרותחים, מכסים ומניחים בצד לחצי שעה, עד שהבורגול תופח ומתרכך. מסננים ומצננים.

  • 03.

    בינתיים מתבלים את פרחי הכרובית, עגבניות השרי והפלפלים במלח, פלפל, תימין ומחצית מכמות שמן הזית. מניחים אותם בתבנית ואופים כ־ 20 דקות, עד הזהבה. מצננים ומסירים את קליפות הפלפלים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוסיפים לבורגול את הירקות הצלויים יחד עם נוזלי הצלייה, וכן את שאר החומרים (כולל יתרת שמן הזית). מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

הכנת? כאן מדרגים
(1)