סלט טופו עם כרוביות זהובות ועגבניות שרי | השף הלבן

מתכון לסלט טופו עם כרוביות זהובות ועגבניות שרי

סלט צבעוני-טבעוני קל להכנה ומשביע. אל תוותרו על הסומק ברוטב הוא ללא ספק משלים ומשדרג את המתכון

מאת: עז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט טופו עם כרובית ועגבניות שרי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל4:

  • 1 כרובית בינונית, חתוכה לתפרחות קטנות
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 חבילת טופו תנובה בטעם טבעי
  • עלים מ-2-1 לבבות חסה, שטופים ומיובשים
  • חופן עגבניות שרי, חתוכות גס
  • 3-2 כפות זרעי חמנייה, קלויים במחבת ללא שמן
לרוטב:
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 4-3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תבלין סומק
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    הכרובית: שמים את תפרחות הכרובית בקערה, מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים בתבנית בשכבה אחת וצולים כ-20 דקות, עד הזהבה יפה (כדאי לערבב את התפרחות באמצע זמן האפייה, כדי שייאפו באופן אחיד).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

  • 04.

    טופו: חותכים את הגבינה לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. יוצקים מעט שמן למחבת עם ציפוי למניעת הידבקות סטיק ומחממים על להבה בינונית. צורבים את הגבינה במשך כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    הרכבת הסלט: מניחים בקערה את עלי החסה (שלמים או חתוכים גס), עגבניות השרי, תפרחות הכרובית וזרעי החמנייה. יוצקים את רוב הרוטב ומערבבים בעדינות. מניחים מעל את הטופו הצרוב, מזלפים את יתרת הרוטב ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(2)