כוסות פילו במילוי סלט יווני – לאירוח קייצי קליל | השף הלבן

כוסות פילו במילוי סלט יווני

הנה דרך מרשימה, נוחה וטעימה להגשת סלט – ככה תכינו בקלות כוסות פילו אישיות פריכות ממולאות בסלט יווני קייצי ומרענן. הלהיט שיכבוש את המשפחה או האורחים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כוסות פילו במילוי סלט יווני
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 20 כוסות:

לכוסות פילו:
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לסלט:
  • 2 מלפפונים ירוקים קצוצים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • כ-10 זיתים חתוכים ללא הגרעין
  • ½ בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לחתיכות קטנות
לתיבול:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • עלי אורגנו טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית מאפינס ומחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה. מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו.

  • 03.

    חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים ליצירת 6 שכבות.

  • 04.

    חותכים את העלה הגדול ל-9 ריבועים שווים ומניחים כל ריבוע בתוך תבנית המאפינס. מקפלים אותו כך שתיווצר צורה של כוס.

  • 05.

    אופים את הכוסות עלי פילו כ-15 דקות או עד שהם מזהיבים ומשחימים מעט בצדדים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    חוזרים על הפעולה עם כל העלים בחבילה.

  • 07.

    שומרים את הכוסות בכלי סגור עד ההגשה.

  • 08.

    מכינים סלט מכל הירקות והגבינה ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

הידעת?

הרכבת המנה:
ממלאים כל כוס בסלט יווני ומקשטים בעלה אורגנו. אוכלים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.