חורטה – סלט עלים ירוקים מבושלים מוגש עם בולגרית מעודנת
תוספת או מנה קלה, מושלמת באביב כשיש שפע של ירוקים מכל הסוגים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל2-4:
- 1/2 ק"ג עלים ירוקים - תרד, מנגולד, קייל, בצל ירוק, חסה, רוקט, עלי סלרי, נקיים
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- להגשה: שמן זית, גבינה בולגרית מעודנת 16% "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים בסיר פסטה (סיר כפול עם מסננת) או בסיר רגיל. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את העלים ל 2-3 דקות עד שצבעם ירוק כהה והם מתרככים. מסננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
02.
מזלפים מיץ לימון שמן זית, בוזקים מלח ומערבבים. מגישים עם זילוף שמן זית ובולגרית מעודנת כתוספת או עם לחם.
הכנת? כאן מדרגים