מתכון פרנץ׳ טוסט מלוח | השף הלבן

פרנץ׳ טוסט מלוח

פרנץ' טוסט הוא פינוק אמיתי לארוחת בראנץ' בסוף השבוע. קבלו את הגרסה המלוחה והטעימה במיוחד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל2-4 מנות:

  • 6 פרוסות לחם בעובי 2.5 ס"מ, חתוכות לקוביות גדולות
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב 3% "תנובה"
  • ½ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • ½ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 שן שום, כתושה וקצוצה
  • ½ 1 כפיות רוטב טבסקו
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן צמחי, לטיגון
  • צרור גבעולי עירית, קצוצים דק
  • פלפל אדום חריף, פרוס דק (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה, מניחים את הביצים, חלב ושמנת לבישול ובעזרת מיקסר ידני מערבלים לבלילה חלקה.

  • 02.

    מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה שטוחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, רוטב טבסקו, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 03.

    מניחים את קוביות הלחם בבלילה ומשרים מספר דקות.

  • 04.

    בינתיים, מחממים מחבת כבדה עם שמן בגובה 1-2 ס"מ. כשהשמן חם, מניחים את קוביות הלחם במחבת ומטגנים עד להזהבה, כ-2 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוציאים את קוביות הלחם מן המחבת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 06.

    לפני ההגשה מפזרים מעל הקוביות פתיתי גבינת פרמזן ומפזרים מעל עירית קצוצה ורצועות פלפל אדום טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(97)