נאגטס עוף ובטטה
נאגטס עוף ובטטה הם הפתרון המושלם לארוחה שהילדים יאהבו, וגם המבוגרים ימצאו את עצמם מנשנשים בלי הפסקה. השילוב של עוף טחון ובטטה רכה יוצר טעמים מיוחדים ומרקם מדהים. הציפוי הקריספי מוסיף למנה את הטאץ' הסופי, ויחד עם כל זה, המתכון פשוט להכנה ומתאים לכל ארוחה, בין אם לצהרים או לערב. ההכנה קלה ומהירה, ומומלץ להכפיל כמויות מראש כי זה פשוט טעים מדי!
המרכיבים ל20 מנות:
- 1/3 שקית קוביות בטטה קפואות ״סנפרוסט״
- 500 גרם עוף טחון
- 3 כפות קורנפלור
- ½ כפית מלח
- 2/3 כפית אבקת שום או שום גבישי
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס קמח לבן
- ½ כוס קורנפלור
- ½ כפית אבקת שום או שום גבישי
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- ½ כפית מלח
- ¾ כוס סודה (המשקה לא אבקת סודה לשתייה)
- ½ כוס שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבטטה. אפשר בטמפרטורת החדר או לשים במיקרו 30 שניות. מועכים מעט אבל לא למרקם חלק אלא של צ'אנקים של בטטה.
-
02.
מוסיפים לקערה עם הבטטות עוף טחון, קורנפלור, מלח, אבקת שום ושמן זית לשים לתערובת אחידה עם חתיכות של בטטה. מעבירים למקרר.
-
03.
בקערה נוספת מערבבים את כל המצרכים של הציפוי. צריך לצאת לכם מרקם שדומה לטחינה מעט דלילה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מי סודה.
-
04.
מחממים את השמן במחבת.
-
05.
מוציאים את תערובת העוף והבטטה מהמקרר ויוצרים צורה של נאגאטס.
-
06.
טובלים בציפוי מ-2 הצדדים ומטגנים במחבת עם שמן עד הזהבה מ-2 הצדדים.
-
07.
אם העוף מאוד רך וקשה לכם לעבוד איתו אפשר ליצור נאגאטס, להניח בתבנית עם נייר אפייה ולהקפיא לשעה. את הנאגאטס הקפואים למחצה יהיה יותר קל לצפות. אני אוהבת לצפות אותם גם כשהם רכים מקסימום הציפוי קצת מתערבב עם העוף זה בסדר גמור.
-
08.
הערות ושדרוגים:
-
09.
לתערובת עוף יותר יציבה וגם יותר משביעה מוסיפים לעוף עם הבטטה ½ כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה. חשוב לתת לתערובת העוף לעמוד ביחד עם שיבולת השועל במשך חצי שעה לפחות לפני הציפוי והטיגון.
-
10.
אל תוותרו על הקורנפלור הוא זה שמייצב את הנאגאטס וגם סופח את הנוזלים של העוף. כמובן לא לוותר לא בתערובת עצמה ולא בציפוי.