עוף עם בצל וכרובית
מנה של עוף שמתבשל לאט לאט יחד עם בצל, שום וכרובית – זו ההגדרה המושלמת לאוכל ביתי מנחם. הבצל נצרב היטב, הכרובית סופגת את כל הטעמים, והסילאן נותן נגיעה מתקתקה שעוטפת את הכול. זה מסוג המתכונים שמכינים פעם אחת – ומתאהבים. הסיר עובר מהכיריים ישר לתנור, והניחוח שמתפשט בבית עושה את כל העבודה. מתאים לכל יום בשבוע, ובמיוחד כשמתחשק לפנק בלי מאמץ.

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- 4 כרעיים
- 4 בצלים קצוצים
- 10 שיני שום קלופים שלמים
- 3 כפות שמן זית
- שקית "כרובית" סנפרוסט
- כף תבלין טוסקנה
- 1/2 כף פפריקה אדומה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות סילאן
- כוס מים (או יותר ראו הערות)
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר סוטאז' מטגנים עם שמן זית בצל ושום עד להזהבה יפה, מזיזים הצידה את הבצל מניחים את העוף ומטגנים משני צידי העוף, מוסיפים כרובית תבלינים, סילאן ומערבבים היטב, מוסיפים מים מערבבים סוגרים את המכסה ומבשלים על אש בינונית כ-45 דק', מידי פעם מניעים את הסיר לצדדים.
-
02.
מתקנים טעמים במידת הצורך, מעבירים עם מכסה סגור לשעה וצי שעתיים בתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו.
-
03.
מידי פעם בודקים, אם חסר נוזלים מוסיפים.