עוגת גזר גמדי רכה וטעימה
עוגת גזר גמדי עשירה ורכה, עם שילוב מושלם של קינמון, הל ואגוזי פקאן לקראנץ' עדין. הבסיס האוורירי מצופה בשכבה נדיבה של קרם גבינת שמנת קטיפתי, שמוסיף מתיקות ומרקם מושלם. מתכון פשוט להכנה, שממלא את הבית בניחוחות אפייה חמימים ומתאים לכל אירוח או פינוק משפחתי.

המרכיבים ל 1 עוגה:
- 400 גרם גזר גמדי סנפרוסט
- 300 גרם סוכר
- 3 ביצים
- 180 מ״ל שמן זית (או שמן חמניות)
- 210 גרם (כוס וחצי) קמח מנופה
- חצי כפית מלח
- 1.5. כפיות קינמון
- רבע כפית הל (לא חובה)
- 1.5. כפיות אבקת אפייה
- חצי כפית סודה לשתייה
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
- 350 גרם גבינת שמנת נפוליאון (אחוזי השומן לבחירתכם, עובד גם עם 5%)
- 80-100- גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאת תנובה רכה מאד (לא מומסת)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות סטטי.
-
02.
מכינים תבנית משומנת עם נייר אפייה.
-
03.
שמים את הגזר בקערת זכוכית ומחממים במיקרוגל כעשר דקות. אפשר גם לבשל 10 דקות בסיר עם מים רותחים. מצננים מעט.
טיימר מופעל
-
04.
שמים את הגזרים במעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים, כמעט פירה.
-
05.
בקערה ומיקסר ידני טורפים ביצים וסוכר לקצף תפוח.
-
06.
מוסיפים את השמן בזרם דק.
-
07.
מוסיפים לקערה קמח, מלח, קינמון, הל, אבקת אפייה וסודה לשתייה, וגם את הגזר וטורפים רק עד לאחידות ולא יותר. מוסיפים את האגוזים וטורפים קלות.
-
08.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 45-55 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים לחלוטין לפני ששמים את הציפוי.
-
10.
לציפוי:
-
11.
טורפים היטב את כל חומרי הציפוי למרקם חלק. אם נשארים גושים אפשר לטחון עם בלנדר מוט.
-
12.
מומלץ לקרר את הציפוי כשעה במקרר.
-
13.
כשהעוגה קרה לגמרי וסמוך להגשה מוזגים את הציפוי על העוגה.