לביבות בטטה מהירות בתנור – קלות, טעימות וקריספיות | השף הלבן

לביבות בטטה מהירות בתנור

לביבות בטטה מהירות וקלות להכנה, עם טריק שמעניק להן קריספיות וזהוב מושלם בתנור. שכבות של פתיתי מוצרלה מעניקות טעם עשיר, והמטבל המרענן של שום ושמיר משלים את החוויה. מנה מפנקת ופריכה שמתאימה לכל המשפחה, בלי טיגון וללא מאמץ.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 15 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות בטטה מהירות בתנור

המרכיבים ל 9 מנות :

לביבות בטטה בטריק:
  • 400 גרם "סנפרוסט" בטטה
  • שמן זית
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • מלח
  • פלפל
מטבל שום שמיר:
  • גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • שן שום כתושה
  • חופן שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את קוביות הבטטה לקערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים 2 כפות מים, מחממים 3 דק' , מערבבים ומחממים שוב 3 דק' נוספות בודקים אם הן רכות, אם לא מוסיפים עוד דקה שתיים.

  • 02.

    מועכים לפירה, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 03.

    על גבי מגש מרופד בנייר אפייה יוצקים עיגול שמן זית קטן, מעל חופן פתיתי מוצרלה, מניחים כף מהפירה, מועכים בעזרת כוס או עם היד, מעליה בוזקים מעט שמן זית ושוב מוצרלה.

  • 04.

    כך חוזרים על הפעולה.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש 190 20 דק' או עד שהלביבה מזהיבה היטב בשוליים ויציבה.

  • 06.

    מערבבים את כל מצרכי המטבל ומגישים יחד.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.