ברוקולי עם קראמבל פריך - מתכון קל ומהיר | סנפרוסט

ברוקולי עם קראמבל פריך

ברוקולי עם קראמבל פריך הוא תוספת מושלמת לכל ארוחה. ברוקולי קפוא של סנפרוסט נאפה בתנור עם שכבת קראמבל עשויה פירורי לחם עבים או פנקו, שמן זית, שום ועשבי תיבול, ומעניק שילוב נהדר של מרקם פריך וטעמים רעננים. המתכון קל מאוד להכנה ומתאים לארוחות צהריים או ערב. לגרסה חלבית, אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגורדת לקראמבל לקבלת טעם עשיר ועמוק יותר. מנה מהירה להכנה שתשדרג כל שולחן.

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברוקולי עם קראמבל פריך
צילום: רון יוחננוב

המרכיבים ל4-6 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילה (כ-800 גרם) ברוקולי קפוא של סנפרוסט
  • 1/2 כוס פירורי לחם עבים או פנקו
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שומשום
  • 3 שיני שום כתושות או 1 כפית שום גבישי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כף עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, תימין)
לגרסה חלבית:
  • 50 גרם גבינת פרמזן קולקשן 23% מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מניחים את הברוקולי הקפוא בתבנית אפייה.

  • 03.

    בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הקראמבל: פירורי לחם, שמן זית, שומשום, שום כתוש (או שום גבישי), מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול.

  • 04.

    מפזרים את הקראמבל מעל הברוקולי.

  • 05.

    אופים כ-20-25 דקות, או עד שהברוקולי רך והקראמבל זהוב ופריך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    אפשר לגוון את הקראמבל על ידי הוספת אגוזים קצוצים או שקדים פרוסים.

  • 07.

    אפשר להוסיף מעט פפריקה מתוקה או חריפה לקראמבל לקבלת טעם פיקנטי.

  • 08.

    הערות ושדרוגים:

  • 09.

    לגרסה חלבית, ניתן להוסיף 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת לקראמבל.

  • 10.

    מומלץ להגיש את הברוקולי חם מהתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(0)