ארוחת שף בתבנית אחת: אורז, ירקות ופרגיות בסגנון אסייתי
אם גם לכם נמאס מכלים – זה המתכון בשבילכם. תבנית אחת, בלי טיגונים, בלי סירים ועם טעמים עמוקים של אסיה: פרגיות עסיסיות, אורז ריחני ולקט ירקות מוקפא "צבעוני ועשיר" של סנפרוסט – הכל נאפה יחד עם רוטב סויה, סילאן, שום וג'ינג'ר. מתקבלת ארוחה שלמה, מרשימה וקלה להכנה שמתאימה גם לארוח וגם לארוחת ערב שגרתית שתשאיר את כולם עם חיוך.

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 3 כוסות אורז (רצוי בסמטי או יסמין)
- 1 שקית (כ-800 גרם) לקט ירקות אסייתי "צבעוני ועשיר" של סנפרוסט
- 4 כוסות מים
- 1/4 כוס רוטב סויה (רגיל)
- 1/4 כוס רוטב סויה בהירה (לא חובה, אך מוסיף עומק טעם)
- 2 כפות סילאן
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- מעט צ'ילי חריף (לפי הטעם, טרי קצוץ או פתיתים מיובשים)
- 3 כפות שמן שומשום (או שמן קנולה, אם אין שמן שומשום)
- 500-700 גרם נתחי פרגיות (חתוכים לקוביות או שלמות)
- מעט שומשום לפיזור מעל הפרגיות
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת התבנית והירקות:
-
02.
חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
-
03.
בתבנית אפייה גדולה (רצוי בגודל 30x40 ס"מ), שפכו את האורז ופזרו מעליו את לקט הירקות האסייתי הקפוא של סנפרוסט.
-
04.
הכנת הרוטב:
-
05.
בקערה נפרדת, ערבבו היטב את המים, רוטב הסויה הרגיל, רוטב הסויה הבהירה (אם משתמשים), סילאן, ג'ינג'ר מגורד, שום כתוש, צ'ילי חריף ושמן שומשום.
-
06.
הרכבת המנה:
-
07.
סדרו את נתחי הפרגיות על שכבת הירקות והאורז שבתבנית.
-
08.
שפכו בזהירות את הרוטב שהכנתם מעל הכל, וודאו שהוא מכסה את כל הרכיבים.
-
09.
פזרו מעט שומשום מעל נתחי הפרגיות.
-
10.
אפייה:
-
11.
כסו את התבנית בנייר אפייה שקומט תחת זרם מים ונסחט (זה ימנע ממנו להתייבש ולהישרף).
-
12.
מעל נייר האפייה הרטוב, כסו בנייר כסף.
-
13.
הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו במשך 40-50 דקות, או עד שהאורז מוכן וכל הנוזלים נספגו.
טיימר מופעל
-
14.
השחמה (אופציונלי): הסירו את נייר האפייה ונייר הכסף והמשיכו לאפות עוד 5-10 דקות, או עד שהפרגיות משחימות מעט ומתקבלת שכבה עליונה יפה.
טיימר מופעל
-
15.
הגשה: הוציאו מהתנור, ערבבו בעדינות והגישו מיד.