מאפה פילו עם בולגרית ומשמשים | השף הלבן

מאפה פילו עם בולגרית ומשמשים

מאפה חגיגי, מתאים במיוחד לחג השבועות, עם משמשים ותערובת גבינות עם טוויסט מלוח ומעניין

מאת: ישראל ותמרה אהרוני
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו עם בולגרית ומשמשים
צילום: ישראל ותמרה אהרוני עיצוב: ישראל ותמרה אהרוני

המרכיבים ל8-10 מנות:

לרכישה >>
  • 1 חבילת בצק פילו מעדנות מופשרת לפי הוראות היצרן
  • כ-50 גר' חמאה תנובה מומסת, להברשת הבצק
למילוי:
  • 100 גר' גבינה בולגרית 24% של פיראוס
  • 1 חבילת גבינת כנען תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שמנת חמוצה 27% תנובה
  • 2 ביצים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל
למשמשים:
  • 12 משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 30 גר' חמאה תנובה מומסת
  • 2 כפות סוכר
להגשה:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 22-24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    בקערית מערבבים את המשמשים, החמאה והסוכר היטב.

  • 03.

    משמנית את התבנית היטב בחמאה מומסת.

  • 04.

    מורחים 4 דפי בצק בשכבה דקה של חמאה ומניחים אותם בתבנית כך שהתבנית תהיה מכוסה לגמרי בחלקה הפנימי, וששולי הבצק יגלשו החוצה.

  • 05.

    מורחים 2 דפי פילו בחמאה, מכניסים אותם מקומטים כף שימלאו את תחתית התבנית.

  • 06.

    יוצקים מחצית מכמות המילוי ומפזרים 1/3 מכמות המשמשים.

  • 07.

    מפוררים 1/2 מכמות הבולגרית סביב סביב על המשמשים.

  • 08.

    מורחים שוב 2 דפי פילו בחמאה, מכניסים אותם מקומטים שיכסו את הגבינה והמשמשים.

  • 09.

    יוצקים את המחצית השניה של המילוי ומפזרים 1/3 מכמות המשמשים.

  • 10.

    מפוררים את ה1/2 הנותרת מהבולגרית סביב סביב על המשמשים.

  • 11.

    מורחים 2 דפי פילו בחמאה, מניחים אותם ישרים שיכסו לגמרי את פני המילוי

  • 12.

    מורחים 3 דפי פילו נוספים בחמאה מניחים אותם מקומטים על גבי המאפה בצורה נאה, את השוליים של תחתית הבצק מקפלים עם דפי הפילו המקומטות ככה שישתלבו בקפלים

  • 13.

    אופים כ-45 דק' עד ששולי הבצק שחומים ופריכים

  • 14.

    מוציאים ומקררים היטב. לפני ההגשה בוזקים באבקת סוכר

הכנת? כאן מדרגים
(24)