עוגת בצק פודינג אוכמניות עם קרם וניל | מתכון חלבי

בצק פודינג אוכמניות

עוגת בצק פודינג מושלמת מלאת טעמים של קרם וניל ואוכמניות

מאת: אסי רוז
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פודינג אוכמניות
צילום: אסי רוז

המרכיבים ל6-8 מנות:

לרכישה >>
לבצק:
  • חבילת בצק פילאס תורכי של מעדנות
  • ביצה עם רבע כוס סירופ מייפל או דבש למריחה על הבצק
לפודינג:
  • 250 מ״ל שמנת להקצפה / שמנת צמחית
  • שלוש ביצים
  • שליש כוס סוכר
  • תמצית וניל
  • רבע כוס חלב רגיל/צמחי
  • קורט פיצקי של מלח
  • רבע כוס אוכמניות טריות או קפואות (ניתן להמיר בכל קוביות פרי שאוהבים)
לעיטור:
  • גרידת לימון, זילוף של דבש ופיסטוקים קלויים וקצוצים גס
גודל תבנית: תבנית מרובעת 20*25 10

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את בצק הפילאס התורכי במקרר ללילה.

  • 02.

    מחממים תנור ל 180 מעלות.

  • 03.

    פותחים את הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו ליריעות של 10 ס״מ, כל יריעה נקפל לקיפולים גדולים ונסדר אותה על כל פני תבנית האפיה (שימו לב שכדי שהיא תהיה עם נייר אפיה בתחתית שלה) .

  • 04.

    מורחים במברשת את כל פני הבצק עם ביצה מעורבבת עם דבש/סירופ מייפל ומכניסים אותו לאפייה של 30-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    מערבבים את כל מרכיבי הפודינג בקערה : השמנת, החלב, הביצים, הסוכר, הוניל והמלח.

  • 06.

    כשהבצק מוכן שופכים את בלילת הפודינג על כל פניו, מפזרים אוכמניות בכל קיפולי הבצק ומכניסים לאפייה נוספת של 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור מזלפים מעל הכל דבש, מגרדים גרידת לימון ומפזרים פיסטוקים קצוצים גס.

  • 08.

    מגישים בשמחה והתרגשות אל השולחן, ניתן לאפות את הבצק מראש בבוקר האירוח ולקראת הגשת הקינוח לשפוך מעליו את בלילת הפודינג והאוכמניות ולאפות בסמוך להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)