סלט ים תיכוני טרי עם בולגרית מעודנת – סלט רענן וטעים לארוחה קלה

סלט ים תיכוני עם בולגרית מעודנת

סלט ים תיכוני עם בולגרית מעודנת הוא סלט טעים ומזין שמכיל קינואה, חומוס, ירקות טריים ועלים ירוקים. הרוטב המיוחד של שמן זית, חרדל, דבש ולימון נותן לו טעם חמצמץ וטעים. הסלט מוגש עם בולגרית מעודנת לפיזור וקשקוש של פיסטוקים קלויים, מה שהופך אותו למנה מושלמת לארוחה קלה או כפתיחה לאירוח.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ים תיכוני עם בולגרית מעודנת

המרכיבים ל 6 מנות:

מרכיבים:
  • 1 כוס עלי נענע שלמים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס גרגירי חומוס סנפרוסט מבושלים
  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 2 מלפפונים
מרכיבים לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1 כף דבש
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר מבשלים 1 כוס קינואה עם 2 כוסות מים וכפית מלח עד לבישול הקינואה ומצננים.

  • 02.

    פורסים את המלפפונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם, לאחר מכן פורסים אותם לרוחבם.

  • 03.

    מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

  • 04.

    מערבבים בנפרד את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל ומערבבים.

  • 05.

    מפזרים בולגרית מעודנת ומערבבים.

  • 06.

    מפזרים מעל פיסטוק קלוי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.