סלט ים תיכוני עם בולגרית מעודנת
סלט ים תיכוני עם בולגרית מעודנת הוא סלט טעים ומזין שמכיל קינואה, חומוס, ירקות טריים ועלים ירוקים. הרוטב המיוחד של שמן זית, חרדל, דבש ולימון נותן לו טעם חמצמץ וטעים. הסלט מוגש עם בולגרית מעודנת לפיזור וקשקוש של פיסטוקים קלויים, מה שהופך אותו למנה מושלמת לארוחה קלה או כפתיחה לאירוח.

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 כוס עלי נענע שלמים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס גרגירי חומוס סנפרוסט מבושלים
- 1 כוס קינואה
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 2 מלפפונים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל חלק
- 1 כף דבש
- מיץ מלימון שלם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום גבישי
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר מבשלים 1 כוס קינואה עם 2 כוסות מים וכפית מלח עד לבישול הקינואה ומצננים.
-
02.
פורסים את המלפפונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם, לאחר מכן פורסים אותם לרוחבם.
-
03.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
-
04.
מערבבים בנפרד את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל ומערבבים.
-
05.
מפזרים בולגרית מעודנת ומערבבים.
-
06.
מפזרים מעל פיסטוק קלוי ומגישים.