סלט יווני מוגש בקערת טורטיה | השף הלבן

סלט יווני מוגש בקערת טורטיה

בחג הזה, כמו בכל חג, כולנו נכין סלט יווני. אז הפעם רון יוחננוב ונועם חורב החליטו לשדרג את הסלט בטוויסט של פריכות ועיצוב שקוצר מחמאות. סלט יווני מוגש בקעריות טורטייה. אתם הולכים להגניב אותם!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני מוגש בקערת טורטיה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 קעריות:

מצרכים:
  • 12 טורטיות קטנות
  • 20 גרם חמאת תנובה מומסת
  • תערובת עשבי תיבול (כפית שום גבישי+ כפית רוזמרין/ תימין קצוצים דק)
  • 200 גרם גבינת פטה 20% פיראוס
  • חסה לאליק
  • 3 מלפפונים (לא חובה לקלף) חתוכים לטבעות
  • 3 עגבניות מגי חתוכות לרבעים או 15 עגבניות שרי חצויות
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק (לא חובה)
  • 1 פלפל אדום (לא חובה)
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
לתיבול:
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מעט אורגנו מיובש או 1/2 כפית כמון טרי טחון
  • מלח / פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    חממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מברישים את הטורטיות בחמאה ובוזקים את התבלינים.

  • 03.

    מניחים את הטורטיות בתבנית שקעים ומועכים אותן בעזרת כוס.

  • 04.

    אופים כ-15 דקות או עד שהטורטיות זהובות ופריכות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מעבירים לצינון.

  • 06.

    שוטפים את הירקות היטב, חותכים ומעבירים לקערה.

  • 07.

    מוסיפים את התיבול ומערבבים.

  • 08.

    סמוך להגשה יוצקים את הסלט לתוך קעריות הטורטייה.

  • 09.

    בוזקים גבינה מפוררת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)