מאפה פילו בטטה וגבינות
מאפה פילו עם קוביות בטטה וגבינות שכיף לאכול גם ישר מהתבנית
המרכיבים ל10-12 מנות:
- שקית קוביות בטטה קלופות מוקפאות של סנפרוסט
- 4 בצלים חתוכים לפרסות דקות
- 30 גרם חמאת תנובה
- 4 שיני שום
- 1/3 מיכל שמנת לבישול השף הלבן
- מלח
- פלפל
- פלפל לבן
- קורט מוסקט
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
- 50 גרם בולגרית פיראוס
- 50 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן (לא חובה)
- עלי פילו מצוננים מוכנים לעבודה
- שמן זית להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת על חום בינוני מטגנים בצל וחמאה יחד עד להזהבה קלה.
-
02.
מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עד שהבטטות מתרככות וממש אפשר טיפה למעוך אותן.
-
03.
מוסיפים שמנת, תבלינים ומערבבים עד שהשמנת עוטפת את התערובת.
-
04.
מוסיפים בזיליקום ובולגרית, מערבבים דקה ומסירים מן האש.
-
05.
מברישים דף פילו בשמן זית ומניחים על גבי תבנית משומנת, ומוסיפים עוד 2 דפי פילו (סה"כ 3 שכבות לתחתית)
-
06.
מסדרים את תערובת הבטטה על גבי דפי הפילו.
-
07.
לוקחים 7 דפי פילו ומניחים אותם בערימה. בעזרת גלגלת יוצרים רצועות ארוכות, פותחים אותן למלא פסים (צריך לעבוד מהר, דפי פילו מתייבשים), ומניחים בצורה "מבולגנת" על גבי תערבות הבטטה לכיסוי מלא.
-
08.
משפריצים שמן זית בנדיבות (אם אין שפריצר אז בעזרת מברשת סיליקון בנדיבות).
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-20 דק' או שהמאפה זהוב ויפה.