סופגניות מטוגנות בשלושה צבעים
תומר אומנסקי עם מתכון פשוט וטעים לסופגניות על בסיס חלב וחמאה של תנובה
המרכיבים ל30 סופגניות :
- 1 ק״ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
- 150 גרם ביצים (3 ביצים M)
- 150 גרם חמאה תנובה
- 360 מ״ל חלב (כוס וחצי) תנובה
- 10 גרם מלח (כפית גדושה)
- 30 מ״ל אלכוהול לבחירתכם (וודקה, ערק וכו׳)
- ממרח שוקולד / ריבה / קצפת
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 100 גרם שוקולד מריר / לבן
- 40 גרם אבקת פודינג וניל
- 100 גרם חלבון
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם אבקת סוכר
- תוספת לבחירה: 20 גרם קקאו לקיפול פנימה / קוקוס לבן לפיזור מעל / צבע מאכל ורוד
הוראות הכנה:
-
01.
לסופגניות: במיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי הבצק יחד כרבע שעה.
-
02.
נשמן את הקערה, נכסה במגבת ונתפיח כשעה עד שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
-
03.
נחלק ל-30 כדורים שווים במשקל 60 גרם.
-
04.
חשוב לכדרר היטב ולוודא שאין פתחים בכדור כי הם ייפתחו בטיגון.
-
05.
נניח כל כדורים על נייר אפייה ונשמן מעל.
-
06.
נתפיח עד להכפלת הנפח, הסופגניות אמורות מעט לרטוט בתזוזה וכך אנחנו יודעים שהן תפחו מספיק.
-
07.
נחמם בסיר רחב שמן לגובה של 5-6 ס״מ, אני מטגן בדרך כלל ב-155-160 מעלות. חשוב לוודא עם מדחום את חום הטיגון.
-
08.
עם הנייר מניחים כ-4-5 סופגניות לשמן, נוציא עם מלקחיים את נייר האפייה ונטגן כ-2.5 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
09.
נעביר לרשת טיגון או לנייר סופג.
-
10.
נצנן מעט ונמלא בפנים בריבה / ממרח שוקולד, מעל נזלף קרם לבחירתנו ונסדר מעל מקלות מרנג.
-
11.
לקרם: נמיס יחד שמנת להקצפה ושוקולד, נערבב היטב או נטחן בבלנדר מוט ונקרר לילה במקרר. למחרת נקציף במיקסר עם וו הקצפה ונוסיף באמצע את פודינג הווניל ונקציף לקרם יציב. נעביר לשק זילוף ונזלף מעל הסופגניה.
-
12.
למקלות המרנג: בקערת מיקסר נקציף חלבון עם סוכר עד לקבלת מרנג יציב, נקפל פנימה למרנג את אבקת הסוכר ונזלף על נייר אפייה מקלות ארוכים ויחסית דקים. נאפה ב-90 מעלות טורבו 2-3 שעות עד לייבוש מקלות המרנג. את המרנגים יש לשמור בקופסה אטומה. למרנג קקאו נקפל לתוך המרנג אבקת קקאו, למרנג ורוד נוסיף בהקצפה מעט צבע מאכל, למרנג קוקוס, נפזר לאחר זילוף המקלות קוקוס מעל.