מרק תירס מוקרם עם טוסטוני טריו גבינות
המרק שיחמם לכם את החורף: מרק תירס עשיר ומוקרם עם שמנת שמגישים יחד עם טוסטוני טריו גבינות – מדובר בשילוב הטעמים המושלם!
המרכיבים ל5-6 מנות:
- 5-4 קלחי תירס או 500 גרם גרירי תירס קפוא "סנפרוסט"
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 3 ענפי סלרי קצוץ דק
- 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
- 1 פלפל כתום קצוץ דק דק (לא חובה)
- 4 כוסות ציר תירס (הסבר במתכון)
- 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- לקישוט: בצל ירוק
- 1 בגט פרוס לעיגולים
- מעט שמן זית
- 1/3 שקית (100 גרם) טריו פתיתים מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
ציר תירס: עם סכין גדולה מפרידים את גרגרי התירס מהקלחים.
-
02.
מעבירים את הקלחים לסיר עם ליטר וחצי מים + כפית מלח ומביאים לרתיחה.
-
03.
מבשלים על אש בינונית ברתיחה עדינה כחצי שעה ליצירת ציר תירס. אם אתם משתמשים בגרגרי תירס קפואים, במקום ציר אפשר להוסיף כפית אבקת מרק ירקות אורגנית ל 4 כוסות מים.
-
04.
מרק: בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים בצל, סלרי וגזר ומטגנים 15 דקות עד שהם מתרככים.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים מלח, פלפל, ושום ומטגנים עוד 2 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים גרגרי תירס, תפוח אדמה קצוץ, פלפל ואת הציר ומביאים לרתיחה.
-
07.
מבשלים 40 דקות במכסה סגור על אש קטנה.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד חמש דקות.
-
09.
טוחנים טיפה עם בלנדר מוט אך משאירים את רוב הירקות שלמים.
-
10.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים עם בצל ירוק קצוץ וטוסטונים.
-
11.
טוסטוני פתיתי טריו: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
-
12.
מזלפים מעט שמן זית מפזרים כף גבינה על כל פרוסה.
-
13.
אופים כ-5 דקות עד שהקוביות מזהיבות.
טיימר מופעל
-
14.
בתאבון!