מתכון מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות | השף הלבן

מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות

מרק חם ליום חורף קר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • כרוב בינוני נקי מהשורש
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • קימל כתוש
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 סלסלת פטריות פרוסות
  • 1 כפית קמח
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כוס חלב
  • שמיר קצוץ (לפי הטעם)
לקישוט:

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הכרוב לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומפרקים עם האצבעות.

  • 02.

    מחממים בסיר 50 גרם חמאה ומטגנים את הבצל למשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את הכרוב, חצי קורט קימל כתוש, פרוסות השום והפטריות.

  • 04.

    מטגנים 5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים כפית קמח. ממשיכים לערבב ומוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הכרוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח ,פלפל לבן ומניחים להתבשל במשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוסיפים אל הסיר את כוס החלב, מרתיחים בשנית ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים ל-5 דקות נוספות .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מסירים מן האש, מעבירים לקערות הגשה ומעל מפזרים כף שמיר קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(105)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.