שטרודל מנגולד וגבינות דל קלוריות – מושלם לאירוח | השף הלבן

שטרודל מנגולד וגבינות דל קלוריות

לא יאמינו לכם שמדובר במאפה דל קלוריות! דור משה עם מתכון למאפה פילו עם מנגולד וגבינות לצד בצל מטוגן – טעים, חגיגי ובריא. רעיון מושלם לאירוח או לארוחת הערב

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שטורדל מנגולד וגבינות דל קלוריות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל2 מאפים:

למלית:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 2 צרורות עלי מנגולד - מופרדים מהחלק הלבן וחתוכים דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 חבילת כנען מפוררת
  • ½ חבילה גבינת בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
  • 3 ביצים בגודל L ( שתיים למלית ועוד אחת לציפוי)
  • 2 כפות שומשום
לבצק:
  • 10 דפי פילו "מעדנות" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • ספריי שמן (אפשר להחליף בשמן זית לגרסה פחות דיאטטית)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת גדולה מחממים על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך מספר דקות, עד לשקיפות.

  • 02.

    מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עד שהמנגולד מתרכך ומאבד נוזלים. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ומצננים לטמפ' החדר.

  • 04.

    בקערה גדולה, מערבבים את תערובת המנגולד יחד עם הגבינות, שתיים מהביצים, מלח ופלפל שחור.

  • 05.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 06.

    על נייר אפייה, שמונח על משטח העבודה, פורסים עלה פילו ומרססים אותו בשכבה דקה של ספריי שמן. מכסים אותו בעלה נוסף וממשיכים כך עם עוד שלושה עלים נוספים (סה"כ 5 שכבות).

  • 07.

    מניחים את הבצק כך שהצלע הרחבה יותר מופנית כלפינו ומניחים בשורה ארוכה כשליש מכמות המלית. יש להקפיד להשאיר כמה סנטימטרים ריקים בשוליים. מקפלים את שולי הבצק על המלית, ומגלגלים את עלי הבצק לרולדה (כמו שמגלגלים אגרול או סיגר).

  • 08.

    מעבירים את השטרודל לתבנית התנור. 

  • 09.

    יוצרים באותו אופן מאפה נוסף ומניחים גם אותו על התבנית.

  • 10.

    מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם כף שומשום.

  • 11.

    אופים במשך 25-30 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    בתאבון!

הידעת?

כשאומרים לנו את המילה ״שטרודל״, מיד אנחנו חושבים על הקינוח האוסטרי המוכר והאהוב. אולם האם ידעתם שאפשר להכין מנת שטרודל מלוחה שתתאים בדיוק למהלך הארוחה ולא זמן הקינוח? לא רק זה, אלא אפילו מדובר במאפה דל קלוריות!



קבלו את המתכון המפנק של דור משה למאפה פילו עם מנגולד וגבינות לצד בצל מטוגן - טעים, חגיגי ובריא. רעיון מושלם לסעודה חגיגית, ארוחת ערב רומנטית או סתם ארוחה צהריים עם המשפחה. אל תפספסו את המתכון השווה הזה.

הכנת? כאן מדרגים
(59)