קמטוטי פילו
מאפה פילו מדליק ממולא בתרד וגבינות
המרכיבים ל8:
- 8 עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי הוראות יצרן
- 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד קפואים של סנפרוסט, מסוננים מנוזלים או עלים טריים
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/2 חבילה (100 גרם) גבינת גלעד-קצ'קבל תנובה
- 1/2 גליל (100 גרם) גבינת פרומעז תנובה
- 1/2 קופסה (125 גרם) פטה עזים/כבשים או בולגרית פיראוס, מסוננות מנוזלים
- 1 ביצה
- מעט פלפל שחור גרוס
- תרסיס שמן או 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח גס (אם רוצים)
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את עלי התרד לרצועות דקות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השום.
-
02.
מגררים את גבינת הקצ'קבל בפומפייה גסה וחותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט בצק הפילו והשמן, ומערבבים היטב.
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.
-
04.
מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהצד הרחב פונה אליכם, ומשמנים בתרסיס או במברשת טבולה בשמן. חשוב שכל פני הבצק יהיו משומנים, כדי שיהיה קל לקמט אותו.
-
05.
אוחזים באמצע צלע הבצק הקרובה אלינו ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, כמו אקורדיון, עד שמתקבלת צורה של פפיון.
-
06.
אוחזים באמצע הצלע הימנית של הבצק ובאמצע הצלע השמאלית, ומקרבים גם אותן זו אל זו, תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה הדומה לשבשבת עם 4 כנפיים .
-
07.
מקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה ומניחים במרכז המאפה 2 כפות גדושות מהמילוי. מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי, ליצירת כדור. הופכים את הכדור ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
-
08.
משמנים את המאפים בתרסיס או במברשת – חשוב לשמן היטב את כל הבצק, כדי שלא יתייבש ומתבלים במעט מלח גס (הביאו בחשבון שהגבינות שבמילוי מלוחות).
-
09.
אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים זהובים. מגישים חם.
טיימר מופעל