קמטוטי פילו - מאפה מיוחד וטעים! | השף הלבן

קמטוטי פילו

מאפה פילו מדליק ממולא בתרד וגבינות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קמטוטי פילו
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 8 עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי הוראות יצרן
  • 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד קפואים של סנפרוסט, מסוננים מנוזלים או עלים טריים
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/2 חבילה (100 גרם) גבינת גלעד-קצ'קבל תנובה
  • 1/2 גליל (100 גרם) גבינת פרומעז תנובה
  • 1/2 קופסה (125 גרם) פטה עזים/כבשים או בולגרית פיראוס, מסוננות מנוזלים
  • 1 ביצה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • תרסיס שמן או 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח גס (אם רוצים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את עלי התרד לרצועות דקות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השום.

  • 02.

    מגררים את גבינת הקצ'קבל בפומפייה גסה וחותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט בצק הפילו והשמן, ומערבבים היטב.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.

  • 04.

    מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהצד הרחב פונה אליכם, ומשמנים בתרסיס או במברשת טבולה בשמן. חשוב שכל פני הבצק יהיו משומנים, כדי שיהיה קל לקמט אותו.

  • 05.

    אוחזים באמצע צלע הבצק הקרובה אלינו ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, כמו אקורדיון, עד שמתקבלת צורה של פפיון.

  • 06.

    אוחזים באמצע הצלע הימנית של הבצק ובאמצע הצלע השמאלית, ומקרבים גם אותן זו אל זו, תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה הדומה לשבשבת עם 4 כנפיים .

  • 07.

    מקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה ומניחים במרכז המאפה 2 כפות גדושות מהמילוי. מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי, ליצירת כדור. הופכים את הכדור ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.

  • 08.

    משמנים את המאפים בתרסיס או במברשת – חשוב לשמן היטב את כל הבצק, כדי שלא יתייבש ומתבלים במעט מלח גס (הביאו בחשבון שהגבינות שבמילוי מלוחות).

  • 09.

    אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים זהובים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)