קיש עגבניות שרי, גבינת חמד וגרעיני דלעת
מאפה חגיגי לאירוח, שמשלב בין בצק פריך, גבינה כפרית מלוחה משגעת, עגבניות שרי עסיסיות וגרעיני דלעת פריכים – הקיש הזה יגרור קריאות התפעלות מאורחיכם, פשוט מעדן
המרכיבים לשמונה מנות גדולות:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 1/2 כפית מלח
- 180 גרם חמאה תנובה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שטוחות פירורי לחם
- 15 עגבניות שרי ליקופן (מנומרות), שטופות, שלמות
- 15 עגבניות שרי תמר (מוארכות), שטופות, שלמות
- 150 גרם גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן השף הלבן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה (או עוד שמנת לבישול) השף הלבן
- 2 ביצים גדולות
- מעט מאוד מלח
- מעט מאוד פלפל שחור גרוס גס
- 40 גרם (4 כפות) גרעיני דלעת קלופים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים קמח ומלח במעבד מזון ומעבדים מעט, רק לשם איחוד.
-
02.
מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה קרה, תוך כדי פעולת המעבד.
-
03.
מוסיפים ביצה ומעבדים עד להווצרות בצק חלק ואחיד – ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר. משטחים את הבצק בתבנית קפיצית משומנת במעט חמאה ומכניסים למקרר ל-10 דקות. מוציאים ומרדדים בעזרת הידיים, עד להווצרות קלתית יפה, בעובי ובגובה אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה.
טיימר מופעל
-
04.
עם תום הקירור מחממים תנור ל-170 מעלות. מסירים את הניילון הנצמד מהתבנית, מכסים את הקלתית בשתי יריעות של נייר כסף, כך שתהיה מכוסה לחלוטין, מצמידים את נייר הכסף לבסיס התבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 10 דקות, מוציאים, מסירים את נייר הכסף, מנקבים מספר חורים בקלתית בעזרת מזלג ואופים עוד חמש דקות. מוציאים ומצננים כ-15 דקות (משאירים תנור פועל).
טיימר מופעל
-
05.
עם תום צינון הקלתית, מפזרים עליה שתי כפות פירורי לחם, שייספגו מעט מנוזלי המלית.
-
06.
מפזרים עגבניות שרי (את שני הסוגים) שלמות וקוביות גבינת חמד.
-
07.
בקערה קטנה טורפים את הביצים, מוסיפים את שני סוגי השמנת, טורפים שוב ומתבלים במעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס. יוצקים על גבי העגבניות בתבנית.
-
08.
מפזרים גרעיני דלעת בנדיבות ומכניסים למרכז התנור החם. אופים במשך 30 דקות או עד להזהבה טובה והשחמה קלה של הקלתית והמלית. מוציאים ומצננים כשעה לפני ההגשה.
טיימר מופעל