מתכון פשטידת סלק | השף הלבן

פשטידת סלק

פשטידת סלק עם גבינות מיוחדת בטעם נהדר

מאת: ליאור צדוק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת סלק

המרכיבים ל12:

לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 6-5 כפות מי קרח
למלית:
  • 3 סלקים בינוניים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 כף חמאה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט טימין טרי
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 גליל גבינת פרומעז
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות, מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות. מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שנהיה אחיד).

  • 02.

    משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  • 03.

    מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.

  • 04.

    משמנים קלות תבנית לטארט, מניחים בזהירות את הבצק, מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן. מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים מהפריזר, מניחים נייר אלומיניום על פני הבצק, מפזרים מעליו משקולות לאפייה או שעועית יבשה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום). מוציאים ומצננים. הכנת המלית:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

     שוטפים את הסלקים, עוטפים אחד אחד בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-230 מעלות למשך כ-45 דקות עד שיתרככו. מצננים מעט, קולפים וחותכים לריבועים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    פורסים את הבצל לפרוסות דקות.

  • 08.

    מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים יין לבן ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים מעט ומוסיפים לסלק. מתבלים בפלפל ומלח.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    מקשקשים את הביצים עם השמנת לבישול, מתבלים ומוסיפים גם את הטימין ואגוז מוסקט.

  • 10.

    מפזרים על התחתית האפויה את הסלק והבצל, מוזגים בזהירות את תערובת הביצים, מפזרים מעל חתיכות גבינת עזים.

  • 11.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-15 דקות, מפזרים את האגוזים מעל ואופים עוד כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(144)