פשטידת סלק
פשטידת סלק עם גבינות מיוחדת בטעם נהדר
המרכיבים ל12:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 6-5 כפות מי קרח
- 3 סלקים בינוניים
- 1 בצל בינוני
- 2 כפות יין לבן
- 1 כף חמאה
- 3 ביצים גדולות
- 1 שמנת לבישול
- מעט טימין טרי
- מעט אגוז מוסקט טחון
- 1/2 גליל גבינת פרומעז
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות, מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות. מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שנהיה אחיד).
-
02.
משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
-
03.
מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.
-
04.
משמנים קלות תבנית לטארט, מניחים בזהירות את הבצק, מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן. מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים מהפריזר, מניחים נייר אלומיניום על פני הבצק, מפזרים מעליו משקולות לאפייה או שעועית יבשה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום). מוציאים ומצננים. הכנת המלית:
טיימר מופעל
-
06.
שוטפים את הסלקים, עוטפים אחד אחד בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-230 מעלות למשך כ-45 דקות עד שיתרככו. מצננים מעט, קולפים וחותכים לריבועים.
טיימר מופעל
-
07.
פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
-
08.
מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים יין לבן ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים מעט ומוסיפים לסלק. מתבלים בפלפל ומלח.
טיימר מופעל
-
09.
מקשקשים את הביצים עם השמנת לבישול, מתבלים ומוסיפים גם את הטימין ואגוז מוסקט.
-
10.
מפזרים על התחתית האפויה את הסלק והבצל, מוזגים בזהירות את תערובת הביצים, מפזרים מעל חתיכות גבינת עזים.
-
11.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-15 דקות, מפזרים את האגוזים מעל ואופים עוד כ-10 דקות.
טיימר מופעל