פשטידה אישית עם תרד וגבינות - אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

מתכון פשטידות אישיות עם תרד וגבינות

מתכון מעולה של אפרת ליכטנשטט לפשטידות אישיות עם תרד וגבינות שישדרגו את ארוחת הערב המשפחתית. ויש אפילו אופציה ללא גלוטן!

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידות אישיות עם תרד וגבינות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול גדול קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר (לא חובה)
  • 300 גרם תרד טרי שטוף מיובש וקצוץ גס (או 400 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים)
  • 3 ביצים
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה
  • ¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כוס (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס קמח (רגיל / כוסמין או קמח ללא גלוטן כמו קמח חומוס/עדשים כתומות/ תמ״י וכו׳)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל כעשרים דקות, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים.

  • 02.

    מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומטגנים כשתי דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים את התרד הטרי ומטגנים כשתי דקות תוך ערבוב עד שהתרד מאבד מנפחו*.

  • 04.

    מצננים מעט.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית שקעים מסיליקון או עטרות נייר בעלות ציפוי נון-סטיק. (או משמנים היטב את התבנית).

  • 06.

    בקערה גדולה טורפים ביצים, קוטג׳, פרמזן, מוצרלה, שום ושמן זית.

  • 07.

    מוסיפים קמח, אבקת אפייה ובצל ומערבבים.

  • 08.

    שמים את הבצל והתרד המטוגנים במסננת ונפטרים מכמה שיותר נוזלים, מוסיפים אותם לקערה ומערבבים היטב.

  • 09.

    בעזרת כף גלידה קפיצית מעבירים את התערובת לשקעים (או מעבירים את כל התערובת לתבנית הגדולה). אפשר לקשט בטבעות בצל סגול.

  • 10.

    אופים 25-35 דקות עד שהפשטידות יציבות ושחומות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 11.

    נותנים לפשטידות להצטנן 20 דקות לפני שמוציאים אותן מהתבנית/לפני שפורסים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    מגישים חם.

הידעת?

*אם משתמשים במדליוני תרד מופשרים מטגנים את הבצל בלבד, סוחטים את המדליונים היטב בתוך מסננת, ומוסיפים אותם לבלילה. גיוון בגבינות ובירקות מעשיר את טעמה וערכה התזונתי של המנה. המנה מכילה 45% חלבון ו-14% סידן מתוך ההמלצה היומית לגילאי 4-8.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.