מתכון פשטידות אישיות עם תרד וגבינות
מתכון מעולה של אפרת ליכטנשטט לפשטידות אישיות עם תרד וגבינות שישדרגו את ארוחת הערב המשפחתית. ויש אפילו אופציה ללא גלוטן!

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול גדול קצוץ
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר (לא חובה)
- 300 גרם תרד טרי שטוף מיובש וקצוץ גס (או 400 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים)
- 3 ביצים
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה
- ¼ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כוס (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס קמח (רגיל / כוסמין או קמח ללא גלוטן כמו קמח חומוס/עדשים כתומות/ תמ״י וכו׳)
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל כעשרים דקות, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים.
-
02.
מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומטגנים כשתי דקות נוספות.
-
03.
מוסיפים את התרד הטרי ומטגנים כשתי דקות תוך ערבוב עד שהתרד מאבד מנפחו*.
-
04.
מצננים מעט.
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית שקעים מסיליקון או עטרות נייר בעלות ציפוי נון-סטיק. (או משמנים היטב את התבנית).
-
06.
בקערה גדולה טורפים ביצים, קוטג׳, פרמזן, מוצרלה, שום ושמן זית.
-
07.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ובצל ומערבבים.
-
08.
שמים את הבצל והתרד המטוגנים במסננת ונפטרים מכמה שיותר נוזלים, מוסיפים אותם לקערה ומערבבים היטב.
-
09.
בעזרת כף גלידה קפיצית מעבירים את התערובת לשקעים (או מעבירים את כל התערובת לתבנית הגדולה). אפשר לקשט בטבעות בצל סגול.
-
10.
אופים 25-35 דקות עד שהפשטידות יציבות ושחומות.
טיימר מופעל
-
11.
נותנים לפשטידות להצטנן 20 דקות לפני שמוציאים אותן מהתבנית/לפני שפורסים.
טיימר מופעל
-
12.
מגישים חם.
הידעת?
*אם משתמשים במדליוני תרד מופשרים מטגנים את הבצל בלבד, סוחטים את המדליונים היטב בתוך מסננת, ומוסיפים אותם לבלילה. גיוון בגבינות ובירקות מעשיר את טעמה וערכה התזונתי של המנה. המנה מכילה 45% חלבון ו-14% סידן מתוך ההמלצה היומית לגילאי 4-8.