מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום
מיני טארטלטים עם גבינות וקונפי שום, מתכון למנה ראשונה, נשנוש מצוין לאירוח ומסיבות
המרכיבים ל24 מיני טארטלטים או לטארט בקוטר 26 ס"מ:
- 50 גרם חמאה
- 250 גרם שיני שום קלופות
- 1 ענף רוזמרין
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
- 350 גרם או 2.5 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 200 גרם חמאה
- 1/2 שקית ( 50 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת לפירורים
- 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5%
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
» מכינים קונפי שום: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים דקה. מוסיפים שמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה מאוד ומבשלים כ-30 דקות, עד ששיני השום מתרככות מאוד. מסננים ומקררים את שיני השום. שומרים את החמאה שבה התבשל השום למלית.
טיימר מופעל
-
02.
» מכינים את הבצק: מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים מים תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים שעה.
-
03.
» מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
04.
» מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומרפדים את תבניות המיני טארטלטים או תבנית טארט גדולה.
-
05.
» מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את הגבינות עם שמנת, נוזל הבישול של השום וביצים. מתבלים במלח ופלפל.
-
06.
» יוצקים את המלית לתבניות ואופים 40-25 דקות, (תלוי בגודל התבנית) או עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.
טיימר מופעל
-
07.
*השום מתבשל לאט-לאט בחמאה ומקבל טעם מתקתק, שמתבל היטב את מלית הגבינות. הקונפי שנשאר יתאים לתיבול תבשילים, פסטות וסלטים