מאפה פילו – במילוי משגע של פטריות וגבינה | השף הלבן

מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות וגבינות

איך משדרגים את הפשטידה של ארוחת הערב? רחלי קרוט סידרה לכם רעיון מקורי: מיני פשטידות עם פטריות וגבינות מעולות עטופות בבצק פילו!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי פילו
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל10 יחידות:

  • תרסיס שמן
  • 6 דפי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קלופים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 100 גרם גבינת כנען תנובה
  • 50 גרם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות.

  • 02.

    במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשף שמן זית עד הזהבה.

  • 03.

    מוסיפים שום כתוש ופטריות ומטגנים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מעבירים לקערה בינונית.

  • 05.

    מוסיפים את שאר המצרכים פרט לבצק הפילו ומערבבים.

  • 06.

    פורסים דף פילו ומשמנים היטב עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.

  • 07.

    מניחים מעל דף נוסף ושוב משמנים.

  • 08.

    חותכים את 2 דפי הפילו הצמודים ל-4 ריבועים.

  • 09.

    מניחים בתוך תבנית שקעים ריבוע של הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות. את שולי הבצק מותירים פתוחים למעלה.

  • 10.

    ממלאים את השקעים עם הבצק בתערובת הפשטידה, עד 3/4 גובה, וסוגרים עם יתרת הבצק.

  • 11.

    משמנים את החלק העליון עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.

  • 12.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ותערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)