מאפי פילו במילוי פשטידת פטריות וגבינות
איך משדרגים את הפשטידה של ארוחת הערב? רחלי קרוט סידרה לכם רעיון מקורי: מיני פשטידות עם פטריות וגבינות מעולות עטופות בבצק פילו!
המרכיבים ל10 יחידות:
- תרסיס שמן
- 6 דפי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
- 1 כף שמן זית
- 2 בצלים לבנים קלופים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 סלסלה פטריות שמפניון
- 100 גרם גבינת כנען תנובה
- 50 גרם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות.
-
02.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשף שמן זית עד הזהבה.
-
03.
מוסיפים שום כתוש ופטריות ומטגנים במשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים לקערה בינונית.
-
05.
מוסיפים את שאר המצרכים פרט לבצק הפילו ומערבבים.
-
06.
פורסים דף פילו ומשמנים היטב עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.
-
07.
מניחים מעל דף נוסף ושוב משמנים.
-
08.
חותכים את 2 דפי הפילו הצמודים ל-4 ריבועים.
-
09.
מניחים בתוך תבנית שקעים ריבוע של הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות. את שולי הבצק מותירים פתוחים למעלה.
-
10.
ממלאים את השקעים עם הבצק בתערובת הפשטידה, עד 3/4 גובה, וסוגרים עם יתרת הבצק.
-
11.
משמנים את החלק העליון עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.
-
12.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ותערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
13.
בתאבון!