פיצה צ'יזי קראסט משגעת
פיצה ביתית עם גבינת מוצרלה אמיתית ששמים מעל הפיצה וגם ב"קשה" שלה! הבצק נוח לעבודה ובזכות השימוש באצבעות המוצרלה, קל במיוחד למלא את קצוות הפיצה.

המרכיבים ל 2 פיצות:
- ½ קילו קמח לבן
- ½ כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- כף סוכר
- כוס ורבע מים
- חצי כף מלח
- 2 חבילות (300 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 חבילות אצבעות פתיתי מוצרלה "השף הלבן" "עמק"
- ½ כוס רוטב לפיצה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק, מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ-2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח.
טיימר מופעל
-
02.
לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים או קמח).
טיימר מופעל
-
03.
מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.
-
04.
מחממים תנור לחום של 220º ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
05.
חותכים אחת מאצבעות המוצרלה ל-4 רבעים. לכל פיצה נצטרך חבילה אחת.
-
06.
על משטח מקומח, מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה גדול בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
-
07.
מסדרים את חתיכות המוצרלה מסביב לבצק, ומגלגלים פנימה את הבצק מסביב לגבינה. צובטים את נקודת החיבור של הבצק. אם רוצים, ניתן לדקור את הבצק באמצעות מזלג כמו בתמונה.
-
08.
מורחים על הפיצה ¼ כוס מרוטב הפיצה ומפזרים 200 גרם מפתיתי המוצרלה.
-
09.
אופים במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. אופים את הפיצה השניה באותו אופן.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים לצד מטבל עגבניות.
-
11.
בתאבון!