פיצה מבסיס כרובית
נמנעים מגלוטן? אין סיבה שתיפרדו מהפיצה – מתכון לפיצה מושלמת על בסיס בצק פתיתי כרובית מבלי פגיעה בטעם, קלה ומהירה להכנה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: יעל מגן
המרכיבים ל3 פיצות בינוניות:
- 1 ביצה
- 70 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
- מלח
- פלפל שחור, גרוס
לרוטב:
- 1 כף שמן זית
- 6 עגבניות, קצוצות דק ומסוננות ממים
- מלח
- 1 שן שום, כתושה
לפיזור מעל הרוטב:
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן", מגוררת
- לגיוון: עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
לבסיס:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים "סנפרוסט"
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הכרובית במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.
-
02.
מערבבים בקערה פתיתי כרובית, ביצה, מוצרלה, מלח ופלפל.
-
03.
משטחים ומהדקים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-C200 כ-20 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית, מוסיפים את העגבניות, המלח, והשום, מבשלים כ-6 דקות, ומקררים.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהתנור, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את המוצרלה ועלי הבזיליקום ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות עד להמסת הגבינה. מקררים כ-3 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים