פיצה לבנה עם מסקרפונה, פטריות ופרמזן
פיצה עשירה ומלאה בטעמים שתמלא את הבית בניחוחות של פיצרייה אמיתית. מתכון מעולה של דור משה לפיצה לבנה ומשודרגת עם גבינת מסקרפונה, פטריות ופרמזן.

המרכיבים ל 2 פיצות עגולות:
- ½ קילו (500 גרם) קמח לבן
- 2 ו-½ כפיות שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- כף סוכר
- כוס ורבע מים
- חצי כף מלח
- 4 כפות שמן זית
- 2 חבילות פטריות פורטבלו/שמפניון (אפשר לשלב) חתוכות לפרוסות עבות
- 3 שיני שום פרוסות דק
- מלח ופלפל שחור
- עלים מ-3 ענפי טימין (לא חובה)
- 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 4 כפות חלב 3% "תנובה"
- ½ כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 (20 גרם) כפות קמח
- מלח ופלפל שחור
- 300 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- פתיתי פרמזן
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק:
-
02.
מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ-2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח. לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים/קמח). מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת הפטריות: במחבת גדולה מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות וצולים אותן עד שהן מעט מזהיבות. מוסיפים את השום, מלח, פלפל וטימין. ומקפיצים כ-3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הרוטב: טורפים היטב את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד.
-
05.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים את תבנית התנור כשהיא הפוכה, בשליש התחתון של התנור.
-
06.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים על נייר אפייה חצי מהבצק לעיגול דק ומורחים עליו רבע מכמות רוטב. מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה ומניחים אותו בזהירות על תבנית התנור. מומלץ להניח את הפיצה עם נייר האפייה על מגש פיצות / קרש חיתוך לצורך המעבר.
-
07.
אופים כחמש דקות, מוציאים בזהירות ומורחים רבע נוסף מכמות הרוטב. מפזרים את המוצרלה ומעליה מפזרים את הפטריות. אופים במשך עשר דקות, עד שהבצק שחום והגבינה זהובה.
-
08.
אופים באותו אופן את הפיצה השניה. אם רוצים, ניתן לפזר פתיתי פרמזן על הפיצה האפויה.