פיצה לבנה ללא גלוטן
מתכון לפיצה לבנה קלאסית עם בשמל בגרסה ללא גלוטן! המתכון שישידרג לכם את חג השבועות הקרוב וכולם יוכלו ליהנות ממנו – גם הרגישים והנמנעים מגלוטן.

המרכיבים ל 2 פיצות בינוניות:
- 3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח ללא גלוטן
- 2 כפיות (20 גרם) מלח
- 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 2 ו-1/2 כוסות (580 מ"ל) מים
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות (40 גרם) קמח ללא גלוטן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- עלים טריים מענף אחד של טימין
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, המלח, שמן זית ומים (להקפיד שהמים והמלח לא יונחו ליד השמרים) ולשים במשך דקה עד שהבצק מתאחד ובודקים את מצב הלחות שלו. אם הוא יבש – מוסיפים עוד מעט מים. אם הוא לח – מוסיפים עוד מעט קמח. ממשיכים ללוש כ-8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כחצי שעה בטמפרטורת החדר או עד שהוא מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת הציפוי: שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים תוך כדי חימום כ-2 דקות. מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים עם מטרפה היטב תוך כדי חימום עד שהרוטב מתחיל להסמיך ונוצרת בועה גדולה במרכז הסיר (סימן לתחילת רתיחה). מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל-250 מעלות ומשמנים את תבנית התנור בשמן זית.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים לעיגולים בקוטר 30-35 ס"מ או למרובע בגודל תבנית התנור ומעבירים לתבנית. מורחים את הבשמל על הבצק, ומפזרים מעל את פתיתי המוצרלה והפרמזן ואת עלי הטימין.
-
05.
אופים כ-12-16 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.
טיימר מופעל