מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה – פיצה לבנה מושקעת | השף הלבן

מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה

צאו מהקופסה והכינו פיצה לבנה, בלי רוטב עגבניות!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה

המרכיבים ל 5 פיצות בינוניות:

  • לבצק:
  • 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
  • 2 כוסות ועוד 1/3 כוס (כ-580 מ"ל) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות)
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שטוחות מלח דק
  • כף וחצי סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • בנוסף:
  • 2 כפות גדושות (50 גרם) חמאה
  • 2 חב' תרד (משקל ברוטו יחד: 440 גרם) שטוף היטב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • 1 חב' (250 גרם) גבינת פטה פיראוס לפי בחירתכם, מפוררת
  • שמן זית
  • אפשרות לעיטור: עלעלי בזיליקום, שטופים

הוראות הכנה:

  • 01.

    עם תרד מוקפץ, גבינת פטה ועלעלי בזיליקום. הבצק קל-הכנה, ללא התפחה (רק 10 דקות מנוחה) ופשוט מעולה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    חשוב לבדוק את עלי התרד, לוודא שהם נקיים ויפים.

  • 03.

    מכינים בצק: מערבבים שמרים ומים חמימים/פושריםבקערה קטנה, רצוי בעזרת מטרף ידני קטן, עד לפירוק הגושים.

  • 04.

    מערבבים קמח, מלח וסוכרבקערה ענקית, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.

  • 05.

    יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    בינתיים מכינים את התרד:מחממים כף גדושה חמאה במחבתעמוקה או סיר רחב על אש גבוהה ומוסיפים את החבילה הראשונה של התרד.מקפיצים-מערבבים עד שהתרד מצטמצם ומעבירים למסננת. מוסיפים למחבת כף חמאה וממשיכיםכך עם החבילה השנייה של התרד. מחזירים למחבת את התרד שבמסננת, מתבלים במעטמלח ופלפל, מעבירים למסננת ושמים בצד.

  • 07.

    כשהבצק סיים את המנוחה, מוסיפים שמן זית ומתחיליםלערבב, תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק, כ-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 08.

    מחממים את התנור ל- 250מעלות ומכינים תבנית 3 תבניות תנור שטוחות, מרופדות בנייר אפייה.

  • 09.

    מכינים משטח עבודה מקומחקלות. קורצים חמישית מכמות הבצק ומרדדים דק בעזרת מערוך. מעבירים לתבניתהמרופדת בנייר. בעזרת מברשת סיליקון מורחים שמן זית על כל צדה העליון של פיסתהבצק המרודדת.

  • 10.

    מפזרים עלי תרד מוקפצים ופירוריגבינת פטה ומזלפים מעט שמן זית בזרזיף דק. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו,אופים במשך 8 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות. מוציאים, ממתינים כ-3 דקות ומעבירים לקרש חיתוך, הגשה. אם רוצים, מעטרים בעלעלי בזיליקום. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.