מתכון מאפי גבינות אישיים עם פרמזן ועירית | השף הלבן

מאפי גבינות אישיים עם פרמזן ועירית

רעיון מדליק וטעים למאפי גבינות אישיים שילוו נהדר את ארוחת הערב

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אפיק גבאי

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 1 כוס חלב 3% תנובה
  • 2 ביצים
  • 75 גרם חמאה תנובה, מומסת
  • ½ כפית מלח ים
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס קמח
  • ¼ כוס (20 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
  • 2 כפות עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים כפית חמאה בכל אחד מהשקעים בתבנית, מניחים בתנור ומחממים ל-225 מעלות. (החמאה צריכה להיות לוהטת אך לא שרופה. אפשר גם להוסיף את החמאה לשקעים כמה דקות לפני שהבלילה מוכנה).

  • 02.

    בזמן שהתנור מתחמם מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מניחים את החלב, ביצים, 1 כף חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת והעירית הקצוצה ומערבבים היטב.

  • 03.

    כשהתנור חם מוציאים את התבנית ובזהירות מחלקים את הבלילה בין השקעים. אופים 20 דקות לפני שמורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות. אופים עד שהמאפים תפוחים וזהובים, כ-15 דקות. כדי שהמאפים לא יצנחו חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחלצים את המאפים החמים מהתבנית ומגישים חם

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.