מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות | השף הלבן

מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות

מתכון קל-הכנה, שאפשר להכין עם הילדים בחופשה: רק מערבבים בקערה ומכניסים לתנור.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות

המרכיבים ל 6 מאפינס גדולים:

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% "תנובה"
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עזים פיראוס 16% שומן, מפוררת
  • 230 גרם (כוס וחצי ועוד 2 כפות) קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • לעיטור: 16 עגבניות שרי תמר (או רגילות), שטופות וחצויות לרוחב
  • לזילוף ובזיקה לפני האפייה: מעט שמן זית ומלח אטלנטי דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    במקום גבינת פטה עזים אפשר להשתמש בגבינת פטה כבשים או בגבינה בולגרית "פיראוס", אחוזי השומן – לשיקולכם.במקום עגבניות שרי אפשר לשלב בעיסה (לא כעיטור) זיתי קלמטה מגולענים או כל זיתים אחרים לטעמכם.במקום תבנית מאפינס גדולים מסיליקון, שמפיקה מאפינס גדולים מאוד, אפשר להכין את המאפה בתבנית שקעים: שימו לב לכך שמשך האפייה יתקצר משמעותית.המאפינס הללו במיטבם מייד לאחר האפייה: אם אינכם מגישים אותם מייד, אפשר לאפותם מבעוד מועד לחממם בחום נמוך בתנור לפני ההגשה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס גדולים מסיליקון במעט שמן זית.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים ביצים, שמנת חמוצה ושמן זית עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים פירורי גבינת פטה ומערבבים במרית.

  • 05.

    מוסיפים קמח תופח ומלח ומערבבים במרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 06.

    יוצקים לשקעים שבתבנית, מעטרים בחצאי עגבניות שרי, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי דק על העגבניות ומכניסים לתנור. אופים במשך 29-32 דקות (כ-20 דקות בתבנית שקעים) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:32:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.