מאפינס דלעת ערמונים עם משקה סויה | השף הלבן

מאפינס דלעת ערמונים עם משקה סויה

מאפינס נפלאים ומלאים בדברים טובים שיתאימו לכולם

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 3 דלעות ערמונים חצויות ונקיות מגרעינים
  • 2 כפות שמן זית
לתערובת:
  • 2 כפות זרעי צ'יה + 1 כף זרעי פשתן טחונים
  • 360 מ"ל ( 1.5 כוסות ) משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת/משקה סויה לייט/משקה אורז
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום
  • 6 עלי מרווה קצוצים
  • 1 שן שום כתושה
  • 120 גרם ( חצי כוס + 2 כפות פחות ) קמח לבן
  • 120 גרם ( חצי כוס + כפות ) קמח מלא
  • 1 כפית בהרט
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם ( חצי כוס ) אגוזי לוז קלויים קצוצים
לשימון התבנית
  • ספריי שמן זית
למטבל עשבי תיבול
  • 1 גביע מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת
  • 1 שן שום כתושה
  • חצי עלי נענע קצוצים
  • קליפה מגוררת מלימון+ מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל, צ'ילי יבש חריף

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    מעבירים את הדלעות לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשצדן החתוך

  • 03.

    פונה מעלה, מורחים במעט שמן זית וצולים 45-50 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    בקערה קטנה מערבבים את זרעי הצ'יה והפשתן עם משקה הסויה ומניחים בצד למספר דקות.

  • 05.

    מוציאים את הדלעות מהתנור, מרוקנים את תוכנן לקערה ומועכים ( ניתן להשתמש במעבד מזון).

  • 06.

    מערבבים את "בשר" הדלעות עם תערובת הצ'יה-פשתן וסויה ומוסיפים את השמן, הסוכר, עלי המרווה והשום. מערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 08.

    מתיזים מעט שמן על תבנית מאפינס ושופכים את התערובת לשקעים עד לגובה של 3/4 מגובה השקעים.

  • 09.

    מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים על כל מאפין ואופים 25-30 דקות בתנור עד שקיסם יוצא לח.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מערבבים את כל חומרי המטבל ומגישים לצד המאפינס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)