שבלולי פילו תרד וגבינות של עדי קלינגהופר
הפינוק המושלם של עדי קלינגהופר! שבלולי בורקס פילו פריכים ונימוחים במילוי מענג של גבינות ותרד. זהירות – המתכון ממכר!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: עדי קלינגהופר
עיצוב: עדי קלינגהופר
המרכיבים ל15 יחידות:
- חבילת עלי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן
- 1 חבילה גבינת כנען 5% של תנובה
- 400 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת (או לחילופין 200 גרם גבינה בולגרית ו 200 גרם גבינת פטה)
- 200 גרם תרד טרי קצוץ
- שמן זית להברשה
- ביצה להברשה
- שומשום לפיזור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
-
02.
מתחילים עם המלית – בקערה מניחים גבינת כנען, גבינה בולגרית ותרד, בעזרת הידיים או בעזרת כף עץ מערבבים את מרכיבי המלית עד לקבלת מילוי אחיד.
-
03.
פורסים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בעדינות בשמן זית.
-
04.
בצד הרחב של הדף מניחים לאורך שורה מהמלית, ומגלגלים לגליל.
-
05.
את הגליל מגלגלים בעדינות לשבלול.
-
06.
חוזרים על הפעולות עם שאר דפי הפילו.
-
07.
משמנים היטב תבנית מתכת, מניחים את שבלולי הפילו צמודים אחד לשני.
-
08.
מברישים את שבלולי הפילו בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה מלאה של השבלולים.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מאפייה, מברישים במעט שמן זית, מצננים מעט ואוכלים.
הכנת? כאן מדרגים