בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות - השף הלבן

בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות

אם אתם חייבים בורקס טרי – זה המתכון בשבילכם. רחלי קרוט עם מתכון לבורקס מצות משפחתי במילוי פטה עיזים של פיראוס – כשר לפסח וטעים במיוחד

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל 12-12 יחידות:

מצרכים
  • 3-4 מצות
  • חבילת גבינת פטה עיזים 5% או 16% של פיראוס
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • קוטג' 9% או 5% של תנובה
  • ביצה L
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית
להברשה ועיטור
  • 1 ביצה L
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית בגודל 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים גבינת פטה של פיראוס, מוצרלה, קוטג', ביצה ופלפל שחור.

  • 02.

    משמנים תבנית בגודל 20X30 עם שמן זית ומניחים שכבה אחידה של מצה רטובה במים. המטרה היא שכל החלק התחתון יהיה מכוסה במצה רטובה – לכן במידת הצורך שוברים את המצה כדי שתתאים בגודל.

  • 03.

    מניחים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה וישרה.

  • 04.

    טובלים את יתר המצות במים ומניחים מעל בשכבה אחידה.

  • 05.

    מורחים את החלק העליון בביצה ואת יתרת הביצה שופכים מעל.

  • 06.

    מפזרים מעל שומשום בנדיבות.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.