חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט
חלה עשירה וחגיגית עם יוגורט ודבש ושתהפוך את האירוח שלכם בראש השנה – למושלם! רוצים להכין גרסת פרווה? ניתן להחליף את היוגורט במעדן סויה ואת החמאה בשמן זית

המרכיבים ל 2:
- 3 כוסות קמח + 3 כפות נוספות במידת הצורך (560-590 גרם)
- 300 גרם יוגורט BIO 3% תנובה
- 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
- 2 ביצים
- 3 כפות דבש
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה טרופה עם כפית מים להברשה
- 2 כפות שומשום לקישוט
הוראות הכנה:
- 
								01.
								לקערת מיקסר מוסיפם את כל החומרים של הבצק מלבד המלח. לשים כ-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד (במידה והבצק רך מידי להוסיף קצת קמח) ומוסיפים את המלח והחמאה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו. טיימר מופעל
- 
								02.
								על משטח מקומח תופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל 6-8 כדורים שווים. 
- 
								03.
								יוצרים מהבצק גלילות באורך כ 30 ס"מ. יוצרים 2 צמות מ-3 או 4 גלילות בכל צמה. מהדקים היטב בקצוות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 
- 
								04.
								מניחים להתפחה 30-40 דקות או עד שהחלות הכפילו את נפחם (מעט פחות). טיימר מופעל
- 
								05.
								מחממים תנור ל-170 מעלות. 
- 
								06.
								מברישים את החלות בביצה. מקשטים בשומשום ואופים 30-35 דקות או עד שהחלות מזהיבות לגמרי. מומלץ לאכול טרי באותו היום. טיימר מופעל
- 
								07.
								בתאבון! 
 
									

