מאפה אקורדיון עם גבינות וקוביות בטטה
מאפה בצק פילו פריך עם גבינות ובטטה שמכינים ב-10 דקות, מתכון קל וקוצר מחמאות שללא ספק ייכנס לתפריט הקבוע שלכם. מתכון אהוב מאוד על ילדים ומבוגרים.
המרכיבים ל 8:
- 4 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 300 גרם גבינה בולגרית רכה או גבינת פטה "פיראוס"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 2 ביצים L
- 3-4 בטטות (חתוכות לקוביות קטנות ומטוגנות או אפויות)
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. מכווצים/מקמטטים אותו לצורת אקורדיון מהחלק הצר כלפי החלק הצר כך שנוצרים מעין גלים צמודים.
-
02.
מניחים בתבנית. אם יש עודפי בצק חותכים אותם ומניחים גם אותם בתוך התבנית בצורה צפופה.
-
03.
חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו עד שהתבנית מלאה בגלים של בצק.
-
04.
מפוררים את הגבינה ומפזרים מעל הבצק, משתדלים שהגבינה תיכנס פנימה לשקעים שנוצרו.
-
05.
מפזרים בטטות מעל ומשתדלים שהן ייכנסו לשקעים.
-
06.
מערבבים שמנת וביצים ושופכים על המאפה. מקפידים שכל הבצק יהיה עטוף בבלילה.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה זהוב.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים לצד סלט ירוק ושמנת חמוצה.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אחת ההמצאות היותר חשובות של מטבח זה הוא ללא ספק בצק פילו. הוא מאפשר לנו להכין בורקסים ואינספור מאפים שונים. אם גם אתם רוצים ללמוד להשתמש בבצק זה, יש לכם מזל. המתכון הבא יעזור לכם להתחיל להשתמש בבצק הפילו במנה קלה ומפנקת. מדובר במאפה בצק פילו פריך עם גבינות ובטטה שמכינים ב-10 דקות, מתכון קל וקוצר מחמאות שללא ספק ייכנס לתפריט הקבוע שלכם. מתכון אהוב מאוד על ילדים ומבוגרים.