לחם נתלש עם בולגרית, שום ועשבי תיבול | השף הלבן

לחם נתלש עם בולגרית, שום ועשבי תיבול – למנה ראשונה מרשימה

לחם מרשים שכיף להגיש לשולחן חגיגי, כל אחד יכול לתלוש חתיכה, לתבול אותה בסלטים (או גם לאכול סתם כך).

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
לחם נתלש עם בולגרית, שום ועשבי תיבול
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-8:

לבצק:
  • 250 גרם קמח רגיל
  • 250 גרם קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 1 כוס מים + עוד כמה כפות לפי הצורך
  • 1 גביע יוגורט עיזים "פיראוס"
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
לציפוי הכדורים:
  • חופן כוסברה וחופן פטרוזיליה (בערך 40 גרם)
  • 2 שיני שום
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים שמן ויוגורט ומפעילים את וו הלישה. מוסיפים את המים. אם הבצק נראה יבש ולא מתאחד לגוש מוסיפים את שאר המים ועוד כמה כפות לפי הצורך עד שהכל מתאחד לבצק ונתפס על וו הלישה. אם הבצק נראה רטוב מידי תוסיפו כף-שתיים קמח, כעת מוסיפים את המלח והתבלינים.

  • 02.

    לשים (במיקסר) 10 דקות ואז מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכינים את הציפוי: במעבד מזון קטן טוחנים ביחד כוסברה, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח למשחה אחידה.

  • 04.

    מפוררים את הגבינה בקערה קטנה.

  • 05.

    משמנים היטב את התבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 06.

    יוצרים מהבצק שתפח כדורים קטנים בקוטר 2-3 ס״מ (בידיים משומנות). מגלגלים כל כדור בתערובת השמן והעשבים ומניחים בתוך התבנית בצורה אוורירית בלי למעוך - לתת מקום לבצק לתפוח.

  • 07.

    מעל כל שכבת כדורים מפזרים גבינה.

  • 08.

    אחרי שכל הבצק הפך לכדורים בתבנית, עם שכבות של גבינה, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה ליד התנור המתחמם.

  • 09.

    אופים 40-55 דקות עד שהבצק זהוב ומעט שחום. אפשר לתקוע קיסם כדי לראות שהלחם מוכן מפנים.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 10.

    מצננים לטמפרטורת החדר לפני שהופכים.

  • 11.

    אם הכדורים בולטים החוצה, מיישרים עם סכין ארוכה למשטח ישר, כדי שתהיה אפשרות להפוך.

  • 12.

    מגישים מיד.

  • 13.

    הלחם טעים ביותר ביום הכנתו.

הכנת? כאן מדרגים
(1)