מאפה פילו וגבינות: חמד וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני | השף הלבן

טירופיתה – מאפה פילו וגבינות – חמד וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני

גרסה יוונית לבורקס. אפשר להכין מאפה אחד גדול בתבנית גדולה או מאפים אישיים – משולשים או שבלולים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירופיתה - מאפה פילו וגבינות - חמד וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 6 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה
  • להברשה: 75 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
  • למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס", מגוררת גס
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • 1 קוטג' תנובה
  • 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי המילוי.

  • 02.

    פורסים דף פילו, מברישים בחמאה או שמן, מניחים 1/6 מהמלית לאורך אחת הצלעות ומגלגלים. יוצרים מהגליל שבלול ומניחים בתבנית אפיה מצופה נייר אפייה. חוזרים על הפעולה על יתר דפי הפילו.

  • 03.

    מברישים את השבלולים בחמאה או שמן ואופים כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהמאפה שחום.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)