טירופיתה – מאפה פילו וגבינות – חמד וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני
גרסה יוונית לבורקס. אפשר להכין מאפה אחד גדול בתבנית גדולה או מאפים אישיים – משולשים או שבלולים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 6 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה
- להברשה: 75 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן זית
- למילוי:
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס", מגוררת גס
- 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
- 1 קוטג' תנובה
- 1 ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מרכיבי המילוי.
-
02.
פורסים דף פילו, מברישים בחמאה או שמן, מניחים 1/6 מהמלית לאורך אחת הצלעות ומגלגלים. יוצרים מהגליל שבלול ומניחים בתבנית אפיה מצופה נייר אפייה. חוזרים על הפעולה על יתר דפי הפילו.
-
03.
מברישים את השבלולים בחמאה או שמן ואופים כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהמאפה שחום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים