חצ'פורי במלית גבינת חמד
המאפה הגיאורגיאני האהוב (שלו גרסאות רבות), במלית גבינת חמד, שנמסה בצורה נפלאה ומשתלבת נהדר בבצק הרך והמפנק.
המרכיבים ל2 יחידות:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
- 1/3 כף מלח (מומלץ אטלנטי דק)
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 15 גרם חמאה רכה/מומסת מצוננת
- 1 כף שמן קנולה
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 50 גרם (2.5-3 כפות) שמנת חמוצה 9%
- 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב פושר
- 30 מ"ל מים מינרלים/מסוננים
- למלית:
- 150 גרם גבינת חמד 16% פיראוס
- 100 גרם גבינה צפתית מעודנת פיראוס
- 1 ביצה גדולה
- לציפוי:
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 1 כף חלב
- 1-2 כפות שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה שמים את המרכיבים היבשים: קמח, מלח, סוכר ושמרים יבשים. מערבבים באיטיות עד לאיחוד.
-
02.
בקערה קטנה מערבבים מרכיבים רטובים: חמאה מומסת, שמן, חלמון, שמנת חמוצה, חלב ומים. מוסיפים למיקסר ומסייעים בעזרת מרית להיטמעות הנוזלים במרכיבים היבשים, עד להווצרות בצק חלק ואחיד. לשים במיקסר במהירות בינונית במשך 5 דקות, עוצרים, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה ראשונה במשך שעה.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים אוויר מהבצק (טופחים עליו/לשים אותו מעט בידיים מקומחות), מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה. מוציאים אוויר ומחלקים לשני כדורים. שמים כל כדור על גבי נייר אפייה מקומח.
-
04.
במעבד מזון בעל להב פלדה מערבבים גבינת חמד, גבינה צפתית וביצה עד לקבלת עיסה אחידה אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומעבדים שוב עד לאיחוד. (אם אין מעבד מזון מועכים/מפוררים את הגבינות בעזרת מזלג).
-
05.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים שתי תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
-
06.
מקמחים את כדורי הבצק ומרדדים (כל כדור לחוד) לצורת עיגול, דק ככל שניתן, על גבי כל תבנית. מקפידים על קימוח הנייר, כדי שהבצק לא יידבק.
-
07.
שמים מחצית מהמלית במרכז כל עיגול, סוגרים ואוספים את קצוות הבצק למרכז, מהדקים את הסגירה והופכים כך שהצד הפחות יפה יפנה מטה. מהדקים מטה בעזרת הידיים (או בעזרת מערוך, בעדינות) עד שמתקבלת צורה שטוחה ככל שניתן.
-
08.
מערבבים חלמון וכף חלב ומורחים על חלקו העליון של כל אחד מהעיגולים. בוזקים שומשום בנדיבות ומכניסים כל תבנית לחוד למרכז התנור ואופים במשך 20 דקות או עד להזהבה טובה. מצננים מספר דקות ומגישים.
טיימר מופעל