חצ'פורי מיוחד – מאכל גרוזיני מסורתי | השף הלבן

חצ'פורי מיוחד

מאכל גרוזיני מסורתי

מאת: רחלי בזוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
חצ'פורי

המרכיבים ל24 יחידות חצ'פורי:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 כוסות מים
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 כפות וודקה
  • 3 כפות חומץ
  • 1 כוס שמן בנוסף לשימון וקיפול הבצק
למלית:
  • 1/2 קילו גבינת חמד
  • 1/2 קילו גבינת כענן (אפשר לשלב גבינות אחרות)
  • 300 גר‘ גבינה צהובה מגורדת
  • 1 גביע קוטג‘
  • 1 ביצה
  • מעט גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה מוסיף המון)
  • מעט מאוד מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית להכניס למקרר עד שימוש.

  • 02.

    אופן ההכנה: מכניסים את כל חומרי הבצק לשים כרבע שעה (הבצק אמור להיות די דביק).

  • 03.

    מכסים את הקערה ומניחים למנוחה לשעה במקום חמים. מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור.

  • 04.

    מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כשעה וחצי.רצוי ומומלץ להכין הבצק לילה קודם, להכניס למקרר, מכדררים ומניחים למנוחה נוספת.על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו.

  • 05.

    עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם. בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד. מטפטפים על כל העלה שמן בעזרת האצבעות.

  • 06.

    מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה ואח"כ את השליש התחתון. משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי.

  • 07.

    מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו.מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעויין.

  • 08.

    מעבירים לתבנית משומנת. ממשיכים עם יתר עלי הבצק. מזליפים שמן מעל כל חצפורי מלמעלה ואופים בחום גבוה (כ-220 מעלות) כ-25 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(977)