מתכון חלות/לחמניות לשבת | השף הלבן

חלות/לחמניות לשבת

לחם בריוש, חלה, לחמניות, פיתות, לחם שיפון, לחם תירס, לחמניות גבינה, לחמניות חלב, לחם שום ביתי

מאת: ספיר לוי
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלות/לחמניות לשבת

המרכיבים ל 20 לחמניות:

  • 1/2 קילו קמח
  • חצי חבילת שימרית או כף וחצי שמרים יבשים או קובית שימרית
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • כוס וחצי מים פושרים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכניסים את כל החומרים (חוץ מהשמן והמלח)

  • 02.

     לשים עד שנראה מאט בצק מוסיפים את השמן והמלח ולשים

  • 03.

     מטפיחים את הבצק מחלקים אותו למספר חלקים ויוצרים חלות/לחמניות

  • 04.

     מורחים ביצה ושומשום ע''ג החלות

  • 05.

    מכניסים לתנור על חום 180 מעלות עד שצבעו חום.  

הכנת? כאן מדרגים
(644)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.