מתכון ברוסקטות עם עגבניות שרי צלויות, פירורי גבינה בולגרית מעודנת ובצל ירוק | השף הלבן

ברוסקטות עם עגבניות שרי צלויות, פירורי גבינה בולגרית מעודנת ובצל ירוק

לחם פריך בניחוח שום, עגבניות צלויות נפלאות שמוסיפות המון טעם, פירורי גבינה בולגרית – ובצל ירוק, שנותן את הטוויסט הקטן.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברוסקטות עם שרי צלויות, פירורי בולגרית ובצל ירוק

המרכיבים ל22-24 יחידות:

  • 650 גרם (כ-50 יחידות) עגבניות שרי עגולות, שטופות
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כפית סוכר
  • 2 צ'בטות (ג'בטות, בארצנו…)
  • 1-2 שיני שום
  • 1 חב' (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 3% פיראוס
  • 1 גבעול בצל ירוק, שטוף ופרוס דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    נשנוש קליל וטעים, שמתאים לאירוח של ערב קיץ חם.מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. חוצים את עגבניות השרי לרוחבן ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר. כשהתנור חם מכניסים וצולים במשך 25-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה נאים. מוציאים ומניחים בצד.פורסים את הצ'בטות לפרוסות ברוחב

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    5 ס"מ ומושחים אותן בשמן זית משני צדיהן בעזרת מברשת סיליקון.מחממים מחבת רחבה על אש בינונית. כשהמחבת חמה שמים בתוכה פרוסות, בשכבה אחת. קולים כך כ-2-3 דקות, תוך שהופכים בעזרת מלקחיים, עד להופעת סימני צריבה יפים בשני הצדדים. ממשיכים כך עם יתר הפרוסות.קולפים שן שום וחוצים אותה לרוחבה. משפשפים את צדן העליון של הפרוסות בשן השום החתוכה ומסדרים על צלחת הגשה גדולה/מגש.מפוררים את הגבינה הבולגרית לפירורים קטנים ומפזרים באופן שווה על כל הפרוסות.מפזרים עגבניות שרי צלויות (3-4 פיסות לכל פרוסה) ומעט פרוסות בצל ירוק על כל הפרוסות. מזלפים מעט מאוד שמן זית בזרזיף דק ומגישים מייד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)